Zoeken in deze blog

dinsdag 23 april 2019

Dankbaar

Toen een paar weken geleden ik bij een mail van "IkWonderJou" dit lied (Opwekking 813) hoorde was mijn eerste reactie er een van een grote WOW.
Ik kende dit lied nog niet maar het was zo'n enorm feest van herkenning, dit bezong precies wat God in mijn leven had gedaan, wat ik had mogen ervaren. 

De euforie die lang bij me is geweest na mijn ervaring  met Pasen 2016 over de enorme verandering die God in mijn leven bracht is in het laatste half jaar uiteindelijk helemaal weggeëbd. Ik ken weer het gevoel dat God niet zo dichtbij lijkt en ik vind dat moeilijk, vooral omdat ik Hem zo van dichtbij heb mogen ervaren.  Wat over is gebleven is wat Hij in mijn leven deed en dat is heel bijzonder. Gelukkig weet ik nu wel heel zeker dat Hij er altijd bij is en me nooit alleen zal laten, ook niet als ik Hem niet voel, en dat is voor mij een enorme verandering. Dat intense gevoel van verlatenheid is er niet meer.

Het proces gaat nog steeds door, steeds komen er weer gebieden in zicht die voor het eerst of opnieuw (op een ander niveau) overwonnen (ontgonnen) mogen worden, samen met Hem kom ik ook daar doorheen ook al vind ik het lastiger zo.

Toch wil ik me steeds weer blijven herinneren, me bewust blijven van wat Hij voor mij gedaan heeft, me blijven herinneren waar Hij me vandaan heeft gebracht.
Als ik me dat blijf herinneren zie ik hoe groot Hij is en wil ik Hem daar voor danken en eren, en dat is precies de houding van mijn hart die Hij graag ziet.
Juist in de afgelopen Paastijd die net achter ons ligt was het bijzonder te bedenken wat Hij heeft gedaan, de enorme last die Hij heeft gedragen om mij de overwinningen te geven die ik mag ervaren. En ook al voelt het leven niet altijd als een overwinning, Hij de grote Overwinnaar is er bij en houd me vast.

Zo'n liefdevolle God is Hij, niet alleen voor mij maar voor ieder mens die Hem de kans geeft om te laten zien wie Hij werkelijk is.

Heer, U leidt mij door Uw hand,
toont mij het beloofde land.
Ook als pijn mijn hart verlamt:
Uw liefde wint elke strijd.

Is mijn angst als Jericho,
zijn de muren metershoog,
is mijn hart verdord en droog:
Uw liefde wint elke strijd,
mijn wapen, mijn veiligheid.

U die reuzen verslaat
U die bergen verplaatst,
U die ketens verbreekt
van wat is geweest,
brak de leugens en angst:
uw Woord duurt het langst,
want niets is ooit onmogelijk voor U.

Er is hoop, ook in de pijn,
als er oorlog woedt in mij,
als er nergens licht meer schijnt,
Uw liefde wint elke strijd,
mijn wapen, mijn veiligheid.

De grootste naam, de hoogste naam,
de mooiste naam is Jezus,
die redding geeft, die ketens breekt,
voor eeuwig Koning, Jezus.


Dank U wel dat de muren van mijn hart niet te hoog waren voor U, dank U wel dat de pijn van mijn hart U niet heeft afgeschrikt, net zo min als de oorlog die in mij woedde. Dank U wel dat U mijn ketens hebt verbroken en de dorre grond van mijn hart ben gaan bevloeien met Uw liefde. Uw liefde was het die overwon in mijn leven, voor eeuwig bent U Koning Jezus.
Dank U Jezus dat ik dit alles uit Uw hand heb mogen ontvangen en dat ik mag weten dat U nog veel meer voor mij heeft, U heeft alles wat ik wil ontvangen. Dank U wel dat U mij leert om niet meer te denken "zo is het wel genoeg anders neem ik te veel, nu maar een ander" 
Nee, U zegt dat U mij alles wil geven : alles. Help me dat nooit meer te vergeten, want Uw woord is waar, wat U beloofd dat doet U.  In Markus 11:24 staat "Daarom zeg Ik u : alles wat u biddend begeert, geloof dat u het ontvangen zult, en het zal u ten deel vallen." Dit alles maakte U mogelijk door niet alleen te sterven maar nog belangrijker : op te staan uit de dood, U maakte waar wat wat Jesaja 25:8-9 al zei "Hij zal de dood voor eeuwig overwinnen en vernietigen. De Heer zal al de tranen op alle gezichten afvegen. Hij zal de schande van zijn volk helemaal van de aarde wegdoen. Want de Heer heeft het gezegd [en Hij zal het ook doen] In die tijd zullen de mensen zeggen: Kijk, dit is onze God ! Hij is het van wie we hulp hebben verwacht. Hij is de Heer, op Hem hebben we vertrouwd. We zullen blij zijn en juichen, want Hij zal ons redden." 
Dank U wel Heer Jezus, daarom ben ik zo enorm dankbaar.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Andere waarden (vervolg)

Ik borduur nog even verder op het blog van vorige week  Andere waarden  Toen ik deze blogs schreef kwam mijn blog  Vier Mijn overwinning  o...