Zoeken in deze blog

dinsdag 16 april 2019

Hoe groot zijt Gij


Een paar maanden geleden ontdekte ik een vervelend plekje op m'n hoofd wat maar niet weg ging en uiteindelijk heb ik toch de huisarts er maar even naar laten kijken. Dan hoor ik een moeilijk woord : Basaalcelcarsinoom, en vraag ik wat dat inhoud : een veelvoorkomende (goedaardige) vorm van huidkanker die vrijwel nooit uitzaait. 
Oké dat valt dan weer mee.
Maar het moet wel weggehaald worden, en dat is een aantal weken later ook gebeurt en dat viel me reuze mee. Ook al was ik er heel nuchter onder, het is iets wat niet op je hoofd hoort te zitten en een fijn idee dat het plekje met succes weg is gehaald en dat het zo dus klaar is. 

Dan kom je wat weken later bij de kapper en die ziet dat er toch nog een kaal plekje zit en adviseert of het niet verstandig zou zijn dan wat ter bescherming op je hoofd te gaan dragen......dat was wel even slikken eigenlijk, maar ze had zeker een punt ook al had de dermatoloog daar niets over gezegd.
Na wat googelen kom ik tot het besluit dat dat toch wel een goed plan is, maar "help", ik vind dat helemaal niet bij mezelf passen en ik heb totaal geen ervaring met dat soort dingen. Ik hoor over bandana's en petjes, kijk wat op internet, maar zie me er nog niet mee lopen en ja zoiets wil ik toch wel even op m'n hoofd zien voor ik wat koop. En dan nog iets, winkelen is absoluut niet mijn ding.

Manlief zoekt ook wat op het wereld wijde web en vind een winkeltje in Gouda wat er volgens hem wel goed gesorteerd uitziet, ik vertrouw 'm blindelings want hij is de "winkelaar" bij ons in huis. Als we daar op een vrije dag heengaan treffen we een alleraardigst vrouwtje dat me gelijk begrijpt, snapt wat ik bedoel en doorziet wat bij me past en wat niet. Nog geen half uur later ben ik 2 petten in het zelfde model maar in verschillende kleuren rijker. Ook al moet ik nog wel erg wennen, dit is een goed resultaat en aan zijn gezicht te zien is manlief ook tevreden en daar word ik dan ook weer blij van. Opgelucht en tevreden, maar vooral dankbaar lopen we de winkel weer uit want wat viel deze onderneming waar ik best wel tegen op zag me mee. 


Toen we na een heerlijke lunch op een terrasje zonder bang te zijn voor het zonnetje op mijn mooie bolletje weer thuis waren keek ik wat filmpjes terug van de Nederland Zingt dag en daar kwam het lied "Hoe groot zijt Gij" voorbij en dat kwam ineens zo binnen. 
God is zo groot. 
Het plekje ontdekken (op een behaard hoofd waar het vaak over het hoofd wordt gezien), dat het succesvol werd weggehaald, en goed slagen voor een noodzakelijke bedekking tegen de zon : God voorziet.
Het zijn geen wereldschokkende dingen, maar voor mij waren ze belangrijk, waarvan ik vooral het laatste eigenlijk nog het engst vond. Hij wist het en Hij was erbij, in de gewone dagelijkse dingen.

Ik draai het lied nog maar een keer en veeg een traan weg, dankbaar zing ik het met heel mijn ziel mee : Hoe groot zijt Gij.

O Heer mijn God, wanneer ik in verwondering
de wereld zie, die U hebt voortgebracht
Het sterrenlicht, het rollen van de donder
heel dit heelal, dat vol is van uw kracht

Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij
Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij

Als ik bedenk, hoe Jezus zonder klagen
tot in de dood gegaan is als een lam
Sta ik verbaasd, dat Hij mijn schuld wou dragen
en aan het kruis mijn zonde op zich nam

Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij
Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij

Als Christus komt met majesteit en luister
brengt Hij mij thuis, hoe heerlijk zal dat zijn
Dan zal ik vol aanbidding voor Hem buigen 
en zingt mijn ziel: o Heer, hoe groot zijt Gij

Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij
Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God
Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt GijONDERWEG naar Hem en met Hem

P.S. Een dag voor deze blog online ging heeft de huisarts me opnieuw doorgestuurd naar de dermatoloog omdat er weer een plekje op m'n hoofd zit. Dit was best even een tegenvaller maar hoe dit verder ook zal verlopen, ik ben in Papa Gods veilige handen. Hij is erbij en zal er altijd bij zijn.

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie blog zo recht uit je hart Danielle. En je hoofd is ook belangrijk bescherm haar maar goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Lineke, m'n pet en ik beginnen al goed aan elkaar te wennen 😉

   Verwijderen
 2. Sterkte Daniëlle, huidkanker is een serieuze ziekte, die erg onderschat wordt. Bescherm je hoofd als het mogelijk is. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Aritha, het is denk ik ook zeker belangrijk huidkanker in welke vorm dan ook serieus te nemen.
   Mijn hoofd gaat voortaan bedekt naar buiten 😉

   Verwijderen
  2. Ja, en hoe gaat het nu met je? Met dat nieuwe plekje?

   Verwijderen
  3. Dat plekje was gelukkig een talgklier die kleurde en geen nieuw plekje huidkanker @ dankbaar.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...