Zoeken in deze blog

dinsdag 30 juli 2019

Stil vertrouwen

In mijn proces van genezing heb ik mogen leren dat God weet waar de wortel van een probleem is, sommige dingen blijven heel lang obstakels zonder dat je echt weet te ontdekken waarom. Daarin heb ik mogen leren dat ik mag vragen : Heer laat U me zien waar die wortel zit. Ik heb ook mogen ervaren dat Hij zo'n gebed beantwoord. Vaak krijg ik het antwoord alleen anders dan ik had verwacht en soms duurt het ook langer dan ik had gehoopt, maar daarin leer ik een bijzondere les. 
Jesaja 55:8 zegt  "Want mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet mijn wegen, luidt het woord des Heren."  en keer op keer moet ik dat beamen als ik achteraf terug kijk, Hij had in Zijn wijsheid gelijk en ik mag geduld leren en leren vertrouwen. 

In mijn jeugd hoorde ik vaak de zin "In stilheid en vertrouwen zal uw sterkte zijn" Deze zin komt uit Jesaja 30:15 waar God tegen Zijn volk Israël zegt "Want zo zegt de Here Here, de heilige van Israël. Door terugkeer en rust zou u verlost worden, in stilheid en vertrouwen zou uw rust zijn, maar u hebt niet gewild." God spreekt  hier het volk aan op hun hardnekkige ongehoorzaamheid, het niet vertrouwen op Hem. 
Dat "stilheid en vertrouwen" bleef toch bij me malen, God zegt dat dat de oplossing zou zijn geweest, in stilheid en vertrouwen op Hem leven.  

Toen hoorde ik dit tot dan voor mij onbekende lied wat zegt : Wees stil mijn onrustige ziel, weet dat Hij God is, weet dat Hij getrouw is, bedenk je alles wat Hij al voor je heeft gedaan.
Be still and know that He is God
Wees stil en weet dat Hij God is 
Be still and know that He is Holy
Wees stil en weet dat Hij Heilig is
Be still oh restless soul of mine
Wees stil mijn onrustige ziel
Bow before the Prince of Peace
Buig voor de Vredevorst
Let the noice and clamor cease
Laat het geluid en de schreeuw ophouden

Be still and know that He is God
Wees still en weet dat Hij God is
Be still and know that He is faithful
Wees still an weet dat Hij getrouw is
Consider all that He has done
Denk aan alles wat Hij heeft gedaan
Stand in awe and be amezed
Sta vol ontzag en verwondering
And know that He will nerver change
En weet dat Hij nooit zal veranderen
Be still
Wees stil

Be still and know that He is God
Wees stil en weet dat Hij God is
Be still and know that He is God
Wees stil en weet dat Hij God is
Be still and know that He is God 
Wees stil en weet dat Hij God is
Be still
Wees stil
Be speechless
Wees sprakeloos

Be still and know that He is God
Wees stil en weet dat Hij God is
Be still and know He is our Father
Wees stil en weet dat Hij onze Vader is
Come and rest your head upon His breast
Kom en rust, leg je hoofd op Zijn borst
Listen to the rhythem of
Luister naar het ritme van
His unfailing heart of love
Zijn onfeilbare hart van liefde
Beating for His little ones
Dat klopt voor Zijn kleintjes
Calling each of us to come
Dat ons roept om te komen
Be still
Wees stil
Be still
Wees stil


God liet me zien dat ik als klein kind leerde dat degene waar jij als kind op vertrouwd dat ze voor je zorgen het soms ineens niet doen (om wat voor reden dan ook, ik denk dat het in mijn situatie onvermogen was) en dan leer je dat je voor jezelf moet zorgen. Dat gaat niet bewust, maar het word wel een mechanisme dat diep in je ziel verankerd is. Vraag me niet hoe en waarom, maar ik denk dat in mijn geval het eten werd, letterlijk een buffertje opbouwen voor periodes dat je het nodig hebt. Waarom het dit mechanisme werd bij mij weet ik (nog steeds) niet, zover ik me kan herinneren heb ik in mijn jeugd geen dag honger gehad omdat er geen eten was. 
De wortel had te maken met vertrouwen, blijkbaar zat er diep van binnen een vraag : wat als God nou toch eens niet voor mij kan zorgen, dat er een moment komt dat ik het weer (even) alleen moet doen.

Een dag of wat later liep ik de post te bezorgen en kwam het woord "onafgebroken" in mijn gedachten en al snel moest ik denken aan een indruk die iemand vorig jaar voor mij kreeg waar in o.a. stond "Zeg haar dat Mijn ogen onafgebroken op haar gericht zijn" Ineens begreep ik dit woord. Hij laat mij nooit uit Zijn oog, Hij knippert nog niet eens met Zijn ogen, Zijn oog is constant op mij gericht. Hij zal mij nooit uit Zijn oog en zorg verliezen.

Dank U wel Papa dat ik bij U nooit bang hoef te zijn dat U uiteindelijk ook maar ooit heel even niet voor mij zal kunnen zorgen.

Deze bewustwording had grote gevolgen maar daarover in een volgend blog.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

6 opmerkingen:

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...