Zoeken in deze blog

dinsdag 24 maart 2020

Waakzaam

Ik wil even door borduren op m'n blog van vorige week. God is hier zo enorm met mij over bezig geweest. Weten, heel diep weten dat Hij bij me is en me nooit meer alleen laat, me nooit in de steek laat.
Maar er is ook een stukje eigen verantwoordelijkheid in onze relatie, ik moet me heel erg bewust blijven dat ik Hem dan ook alle ruimte geef, en Hem overal toegang laat hebben in mijn leven op alle terreinen.

Terug naar het voorbeeld van het huis van vorige week, neem ik niet ongemerkt weer een kast in gebruik om daar wat dingen neer te leggen om later mee aan de gang te gaan. Voor nu te ingewikkeld, kijk ik later wel naar, voor nu de deur dicht. Wat je niet ziet is er niet.
Maar is dat zo ? 
Of word die kast dan juist weer het plekje waar de boze op de deur gaat bonken ? Jezus komt niet waar Hij niet word toegelaten, en als ik die kast weer in gebruik heb genomen voor mijzelf is daar geen plaats meer voor Hem. Hij kan daar dan dus niet de deur openmaken om de boze te vertellen dat hij aan het verkeerde adres is.

Het is zo belangrijk dat we waakzaam, alert zijn. 
De boze doet alles om ons uit de rust te halen die we in Jezus gekregen hebben. Hij staat voor de ramen om je aandacht te roepen, hij wijst naar de dingen die niet zo goed gaan, hij wil dat je kijkt naar de negatieve dingen, de problemen waar je zelf met geen mogelijkheid een oplossing voor weet. 
Johannes 10:10 zegt  "De dief  (satan) komt alleen om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan; Ik ben gekomen, opdat zij leven en overvloed hebben."

Daarom zegt Jezus ook dat we ons oog alleen op Hem gericht moeten houden, als mijn ogen alleen op Hem gericht zijn zie ik niet wat er voor mijn raam gebeurd. Het kan proberen mijn aandacht af te trekken van Hem, maar dat gaat niet lukken als mijn focus heel bewust op Hem gericht is.  We mogen daarin ook heel nuchter en ontspannen zijn, 1 Petrus 5:8-9 roept ons daar zelfs toe op "Wees nuchter en waakzaam, want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden. Bied weerstand aan hem, vast in het geloof, in de wetenschap dat hetzelfde ook aan al uw broeders in de wereld opgelegd wordt." 
Ik vind dat zo mooi, dat we niet heel krampachtig het zelf hoeven te proberen vol te houden, mijn ervaring heeft me geleerd dat ik dat niet ga trekken, dan gaat het mis bij mij. Maar met mijn ogen heel bewust op Hem gericht, heel bewust alle hoekjes en gaatjes van mijn huis voor Hem open stellend komt het wel goed. 

Gebed is daar een groot aspect in, Efeze 6:18 zegt "Terwijl u bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen."  Ik vond het een lastige, hoe bid je nou voortdurend, ik leerde dat het met de gesteldheid van mijn hart te maken had : een hart vol dank aan Hem. Door de hele dag door fluister ik nu zo vaak van die korte zinnetjes : 
Heer U bent goed, 
Heer U bent groter dan...., 
Heer U bent zo bijzonder, 
Heer U bent sterker dan.......
Heer wat bent U liefdevol,
Heer wat bent U mooi,
Heer ik wil U eren,

Als wij Hem aanbidden en de eer brengen die Hem toekomt komt Hij met Zijn Geest in onze situatie en blijft de boze op afstand. Waar het Licht is vlucht de duisternis leert de Bijbel ons. 
Het Licht is er maar het is mijn verantwoordelijkheid om ook in die Lichtbundel te blijven bewegen en niet zelf naar het randje van de schaduw te bewegen, want daar begint de ellende, net als in die kast waar ik even wat opgeborgen heb voor later. 

Heer leer mij meer en dieper bewust te zijn van de strijd waarin ik mij in deze wereld bevind, help mij heel bewust en waakzaam te zijn dat ik U constant alle bewegingsvrijheid in Uw huis (mijn leven)  geef en niet ongemerkt weer stukjes in gebruik te nemen voor mezelf want dan breng ik mezelf in de problemen. Dank U wel dat U me hier dieper en dieper bewust van maakt Vader. Mijn leven, Uw huis is veilig in Uw zorg, ik kan en mag het U met een gerust hart toevertrouwen.


ONDERWEG naar Hem en met Hem 

4 opmerkingen:

 1. Mooie, eerlijke blog Danielle. En ja, van die korte gebeden, als ademen eigenlijk... dat kunnen we doen 'zonder ophouden', dat brengt echt leven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, merk wel dat ik me er bewust van moet blijven anders versloft het ook heel ongemerkt weer.

   Verwijderen
 2. Dank je wel weer. Zo leerzaam voor mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen.
   Ik merk dat het zo belangrijk is om je hier van bewust te blijven.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Not a fan

In de afgelopen 2 blogs heb ik gelinkt naar Leif Hetland en zijn onderwijs over de  Orphan spirit  (wees-geest) en een van de dingen die hij...