Zoeken in deze blog

dinsdag 27 oktober 2020

Gewoon doen

Dit lied raakt een hele diepe snaar bij mij.  Onze God is niet veranderd en Hij zal ook nooit veranderen, Hij is nog steeds dezelfde God als in het Oude Testament, de zelfde God van de Profeten waarover we daar lezen : Mozes, Elia, Ezechiel, David. 

There is no God like Jehova !Mede door het onderwijs wat ik krijg bij de online-Bijbelschool die ik nu volg houden de volgende vragen me de laatste tijd regelmatig bezig : Durf ik God zo krachtig door mij heen te laten werken, durf ik de meningen van de heersende orde te trotseren zoals zij dat deden, door Gods orde te stellen boven de heersende orde christelijk of seculier ?
Wil ik zien gebeuren wat er gebeurde in hun dagen, en in de dagen dat Jezus rondliep op deze aarde, of in de dagen nadat Jezus naar de hemel was heen gegaan en de discipelen deden wat Hij hen had opgedragen : op zieken handen leggen en ze genezen, demonen uitdrijven.

Toen mijn ogen opengingen en mij iets opviel waar ik altijd overheen gelezen heb in Marcus 16:17-18 moest ik eerlijk gezegd best even slikken. Er staat : "En hen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen : in Mijn Naam zullen zij demonen uitdrijven, in vreemde talen zullen zij spreken, slangen zullen zij oppakken, en als zij iets dodelijks zullen drinken, zal het hun beslist niet schaden, op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden."
Daar staat nogal wat, en het word gewoon in één adem genoemd, door Jezus zelf nog wel, geen misverstand mogelijk over deze woorden dus. 

Toen mijn ogen voor deze tekst open gingen was het of God zei : Je spreekt in nieuwe tongen (talen) waarom doe je de rest niet dan ? 
Jezus heeft niet gezegd tegen Zijn discipelen : als je zin hebt en de moed hebt kun je dit doen want Ik heb je er toe in staat gesteld door de kracht van Mijn Heilige Geest die ik op jullie zal zenden. Er staan twee verzen voor

Eerlijk gezegd heeft het mij flink geschut, maar ik echt niet zover dat ik het ook doe, vind het eerlijk gezegd nogal een stap. Wel is er meer en meer een gebed in aan het komen : Heer ik wil U en U alleen en dan hoort dit bij het pakket. Want U geeft is geen keuze menu. Heer maak mij gewillig om te doen alles wat U zegt. Het komt uit de bewogenheid van Uw hart dat U zieken wilt zien genezen, dat U mensen bevrijd wilt zien van demonen. 

Het is heel belangrijk dat ik weet Wie Hij is, in mij, en ik in Hem, dat ik weet wie mijn vijand is. Van Jezus zegt de Bijbel in Mattheus 28:18b "Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde."

Lucas 10:19 zegt het heel duidelijk "Zie Ik geef u de macht om op slangen en schorpioenen te trappen en de macht over alle kracht van de vijand, en niets zal u schade doen."
Niets zal u schade brengen, daar gaan dus al m'n excuses. Het enige wat waarschijnlijk schade op zal lopen is mijn vleselijke ego.
Ja dat doet zeer, maar als het goed is, is dat ego al zo dood als een pier sinds het gestorven is met Christus, en ik opstond met Hem uit het watergraf.

Oei, wat zet dit me aan het denken.
Ik moet eerlijk bekennen dat het daar tot nu toe nog bij gebleven is, maar daar begint het wel, met de verandering van ons denken zegt de Bijbel. Ook dat is een opdracht en geen optie die de Bijbel geeft in Efeze 4:20-24 "Maar u hebt Christus zo niet leren kennen, als u Hem tenminste gehoord hebt en door Hem bent onderwezen, zoals de waarheid in Jezus is, namelijk dat u, wat betreft de vroegere levenswandel, de oude mens aflegt, die te gronde gaat door de misleidende begeerten, en dat u vernieuwd wordt in de geest van uw denken, en u bekleedt met de nieuwe mens, die overeenkomstig het beeld van God geschapen is, in ware rechtvaardigheid en heiligheid."

Vader dank U wel dat U niet bang bent om mij flink te schudden, om mijn comfortabele bubbel door te prikken, me te prikkelen met wat U allemaal voor me heeft. U wilt niet dat ik genoegen neem met minder dan alles wat U allemaal voor mij heeft. Ja deze opdracht gaat me zeker wat kosten, maar ik krijg er in U zoveel meer groei voor terug. U wilt niet dat ik in m'n kinderschoenen blijf staan de rest van mijn leven, U wilt mij graag in volwassen schoenen zien wandelen, met opgeheven hoofd, wetend wie ik ben en waar ik toe in staat ben in en door U.

There is no God like Jehova !
En die God is mijn God, mijn liefhebbende Vader, die het beste met me voor heeft, en mij graag wil zien ontwikkelen tot de volwassen persoon die Hij voor ogen had toen Hij mij formeerde in de schoot van mijn moeder.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

6 opmerkingen:

 1. Oh, wat hou ik van dat lied! Kan het niet vaak genoeg horen :) Er is geen God zoals Hij, en uiteindelijk zal ieder schepsel dat moeten erkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, wat zal dat bijzonder zijn als iedereen dat erkent, ik kijk er naar uit.

   Verwijderen
 2. Ik vind het fijn om met je mee te lezen. Bedankt ook voor het delen van Efeze 4:20-24. Dat is zo'n machtig mooi Bijbelboek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het fijn dat je meeleest en het me laat weten.
   Gods Woord is Levend en Krachtig, zo bijzonder, een tweesnijdend zwaard (Hebr.4:12) het doet soms ons oude vlees pijn, maar het heeft maar één doel : leven brengen. Ik vind dat zo bijzonder.

   Verwijderen
 3. Hello, I have been born again of God's Spirit through believing in Jesus, my Lord, and it is the only thing that causes that Word to bring into existence that which does not exist. Jesus said that He would send the Holy Spirit which would lead us into all truth. I have had miraculous healings and other healings, and the gifts of the Spirit are all available to the church when we believe. The 'church' is the body of Christ on earth, not a building. Yes, that Word is a living Word, and it will speak to us daily. God bless.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...