Zoeken in deze blog

dinsdag 1 februari 2022

Worstelen (vervolg)

Ik schreef vorige week dat ik vaak als alles me aanvloog en beangstigde bad : Heer help, houd me vast, ik wil de goede weg van U gaan. Nadat ik de blog gepland had en verder ging met m'n dag zei Hij : Waarom zeg je niet in plaats van : "Heer help", "U bent bij mij", spreek dat maar uit tegen jezelf, dat dat bewustzijn maar bij je landen door het keer op keer te herhalen. Dit ervaarde ik als zo liefdevol en tegelijk corrigerend. Onze woorden hebben kracht en Hij wil ons helpen, leren om woorden van leven te spreken. 

Bijna tegelijk kwam het lied  Ways for me in m'n gedachten : I'll know You'll keep on making ways for me...For everything that You've promised, I know I ain't seen a thing, You keep on making, keep on making ways for me. (Ik weet U blijft wegen voor mij banen....Van alles wat U hebt belooft, heb ik nog niet alles gezien, U blijft wegen banen, U blijft wegen voor mij banen) En ik wist : Hij gaat Zijn plan in mij uitwerken, het is Zijn werk. 

De dag erna kwam ik een Engelstalig filmpje van John Bevere tegen Seasons of refinement are prepeparation for your destiny en toen wist ik hoe ik dit proces, dit seizoen moest duiden en wist ik het antwoord op de vraag waar ik nog geen antwoord had zoals ik vorige week schreef. Hij wist wat dat in mijn hart nog een enorm bang mens verstopt zat, dat zat er al die tijd al, alleen ik wist niet dat het zo diep zat. John haalt Jesaja 48:9-11 aan "Omwille van Mijn Naam stel Ik Mijn toorn uit, omwille van Mijn roem zal Ik Mij bedwingen, u ten goede, zodat Ik u niet zal uitroeien. Zie, Ik heb u gelouterd, maar niet als zilver, Ik heb u beproefd in de smeltkroes van ellende. Omwille van Mij, omwille van Mij doe Ik het, want hoe zou Mijn Naam ontheiligd worden ! Ik zal Mijn eer aan geen ander geven." en Maleachi 3:2-4 "Maar wie zal de dag van Zijn komst verdragen ? Wie zal bij Zijn verschijning standhouden ? Want Hij is als een vuur van de edelsmid, als zeep van de blekers. Hij zal zitten als iemand die zilver smelt en reinigt : Hij zal de Levieten reinigen en hen zuiveren als goud en zilver. Dan zullen zij de Heere een graanoffer brengen in gerechtigheid. Dan zal het graanoffer van Juda en Jeruzalem voor de Heere aangenaam zijn, zoals van de oude tijden af, zoals in vroegere jaren." 

Ik wist, dit is een reinigingsproces, Hij vraagt mij om dieper te verbinden met mensen en dat gaat dingen in mij losmaken die ik bij Hem mag brengen en die Hij dan kan wegnemen. In een ander filmpje : What is your destiny, zegt hij dat ieder mens een roeping van God op zijn/haar leven heeft, en dat vind ik zo mooi om te horen. Ik heb regelmatig gedachten als : wie denk je nou helemaal, jij geroepen, gekozen, door God ? Maar dat is een leugen van de bodem van de hel. Ja, ik ben geroepen, gekozen, dat is niet mijn idee maar het Zijne. Aan de mens de keus om op Zijn roep in te gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat soms een hele worsteling vind, want het vuil uit mijn hart wat komt bovendrijven als Hij met Zijn Heilig Vuur mij opstookt laat mij dingen zien die ik liever niet zie. Maar het is Zijn genade dat Hij ze laat boven drijven want het zijn dingen die mij weerhouden van het doen waar Hij mij voor geroepen heeft, om de werken te doen die Hij voor mij heeft voorbereid. Efeze 2:10 "Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft opdat wij daarin zouden wandelen." Dat is waar ik in wil wandelen, hoe eng ik het idee nu ook vind, en dan heb ik alleen nog maar een vaag idee. 

Dan moet ik weer denken aan wat Hij in 2019 tegen me zei in een profetisch woord : Ik heb alle tijd die je wilt. Nu mag ik leren mezelf alle tijd te gunnen, dat Tandje langzamer waar ik over schreef in het gelijknamige blog. En dan moet ik denken aan Psalm 62:6-7 en  de TPT vertaling zegt het voor mij heel mooi "For He alone is my save place. His wraparound presence always protects me as my champion defender. There's no risk of failure with God ! So why would I let worry paralyze me, even when troubles multiply around me ? God's glory is all around me ! His wraparound presence is all I need, for the Lord is my Saviour, my hero, and my life-giving strength." - Hij alleen is mijn veilige plaats. Zijn om mij heen gewikkelde aanwezigheid beschermd me, mijn kampioen verdediger. Er is geen kans op falen bij God. Dus waarom zou ik me door zorgen laten verlammen, zelfs als de problemen zich opstapelen. Gods glorie is om mij heen, Zijn om mij heen gevouwen aanwezigheid is al wat ik nodig heb, want de Heer is mijn Redder, mijn held, mijn leven-gevende kracht.

Paulus zegt in Romeinen 8:31 "Wat zullen wij dan over deze dingen zeggen ? Als God voor ons is, wie zal tegen ons zijn ?" en dan moet ik denken aan Spreuken 29:25 "Mensenvrees legt iemand een valstrik, maar wie op de Heere vertrouwt, wordt in een veilige vesting gezet." 

Het raakte me wat John vertelde hoe God zijn vrouw een passie gaf voor waar Hij haar voor geroepen had terwijl ze die niet van nature had. Hij zal mij een passie voor mensen geven, Hij zal in mij uitwerken wat Hij in mij gelegd heeft, Hij zal Zijn liefde voor mensen in mij uitgieten, en de training begint heel dicht bij huis, daarover misschien later in een ander blog.

Dank u wel Heer voor Uw liefde en geduld, dat U me steeds weer herinnerd aan Uw Woord en Uw Waarheid, dank U wel dat U niet bang bent om het vuurtje op te stoken om mij dieper te reinigen zodat ik zal worden wie U nodig hebt voor de taak die U voor mij hebt. U weet al lang wat er in mij verborgen zit, U wilt alleen dat ik dat ook ga zien en dat ik de juiste keuze maak en het aan U geef zodat U het eraf kunt scheppen en ik zo zuiverder en zuiverder zal worden voor U, een Heilig God. U gaat steeds een laagje dieper, en dat kan mij enorm verwarren en voelen als worstelen, maar U weet precies wat U doet en waar deze weg heen leidt.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

2 opmerkingen:

  1. Zijn om mij heen gewikkelde aanwezigheid beschermd me...... poeh wat raakt me deze zin. Dank je wel Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gods zegen kostbaar mens, Hij ziet jou en houd intens veel van je.

      Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...