Zoeken in deze blog

dinsdag 11 september 2018

Heiligheid, trouw, gerechtigheid

De eerste keer dat ik Guy Penrod dit lied hoorde zingen kwam deze tekst bij me binnen, en begon ik me te realiseren wat een prachtig gebed dit was.

Heiligheid, trouw, gerechtigheid, daar verlang ik naar, dat is wat ik nodig heb, dat is wat U voor mij wilt.

Dit alles wil God voor ons, dat raakte me, Hij wil dat voor mij, het is niet mijn eigen wil, maar Hij heeft het wel mijn verlangen gemaakt. Filippenzen 2:13 zegt "God zorgt ervoor dat jullie willen doen wat zijn plan voor jullie is. En dat niet alleen. Hij zal er ook voor zorgen dat jullie dat kunnen."

Hij wil het alles beste voor mij, voor ons, en Hij zal het uitwerken in ons leven als wij Hem dat toestaan.

Heer neem mijn hart en vorm het, neem mijn gedachten en transformeer (verander) ze, neem mijn wil en maak die conform Uw wil. Laat mijn wil op een lijn staan met Uw wil.

Romeinen 5:3-5 zegt "Maar dat is niet het enige. We zijn ook blij als we het moeilijk hebben. Want door moeilijkheden leren we om vol te houden. En doordat we leren volhouden, wordt onze geest sterk. En doordat onze geest sterk wordt, leren we om steeds meer op God te vertrouwen. En als we op God vertrouwen zal Hij ons nooit teleurstellen. Want God heeft zijn liefde in ons hart uitgestort door ons zijn Heilige Geest te geven."

Door de moeilijkheden, door het proces, en dat voelt zeker niet altijd prettig, maar het is de enige manier om heiliging, trouw en gerechtigheid het te ontvangen.

Holiness, holiness is what I long for Holiness is what I need Holiness, holiness is what You want for me Faithfullness, faithfullness is what I long for
Faithfullness is what I need, every day Faithfullness, faithfulness is what You want for me So, take my heart and form it Take my mind, transform it Take my will, conform it To Yours, to Yours, oh, Lord
Righteousness, righteousness is what I long for Righteousness is what I need, every day Righteousness, Righteousness is what You want for me
So, take my heart and form it
Take my mind, transform it Take my will, conform it To Yours, to Yours, oh, Lord


Zingend, biddend, stap voor stap.


ONDERWEG naar Hem en met Hem.

6 opmerkingen:

 1. God accepteert je zoals je bent maar laat je niet zoals je bent. Werk in uitvoering

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amen zo is het niet altijd gemakkelijk maar zo trouw en liefdevol. Zo worden we degene die Hij voor ogen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad zo liefdevol.
   Hij houd vol, Hij laat niet los het werk dat Hij begon.

   Verwijderen
 3. "En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof." Daar moest ik aan denken toen ik je blog las.

  Jezus leert ons, hoe wij "moeten" geloven. Hij helpt ons. Hij maakt onze voeten als die van de hinden, Hij doet ons treden op mijn hoogten (Habakuk 3:19; 2 Samuel 22:34; Psalmen 18:34).

  Dank je wel voor Filippenzen 2:13. Wat een mooie Bijbeltekst. xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...