Zoeken in deze blog

dinsdag 7 juli 2020

Verbonden


Toen ik nog op Facebook actief was deed ik mee in een besloten groep mee aan bijbelstudie, heel kostbaar, en dat heb ik wel een beetje gemist toen ik Facebook achter me liet. Op een gegeven moment zocht iemand die ik daar online had leren kennen contact met me met de vraag of ik samen met haar en nog een andere vrouw die ik ook alleen online kende in de Bijbel-app studie wilde doen. 
Natuurlijk wilde ik dat want het is zo bijzonder om met elkaar de Bijbel te lezen en van elkaar te leren, vijf doordeweekse dagen doen we dit. We komen alle drie uit een compleet andere geloofsachtergrond en misschien is dat juist wel een verrijking, kerkmuren vallen weg.

We kregen zo de smaak te pakken dat we de ene studie na de andere bleven doen. Zo kwamen we bij het leesplan Galaten, er staan stevige woorden in deze brief. Bij een van de dagen deelde een van ons het filmpje wat ik hier met jullie wil delen omdat het me zo enorm aansprak, het gaat over verbonden blijven met Christus, leven vanuit Hem alleen.
In Lucas 3:9 staan stevige woorden die Johannes de Doper  sprak "Ja, de bijl ligt al aan de wortel van de boom : iedere boom die geen vruchten draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen." 
Jezus zegt soortgelijke woorden in Johannes 15:2 "Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg...." 
Hij zegt heel duidelijk in dat zelfde hoofdstuk vers 4 "....zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven. Maar zonder mij kun je niets doen." Dit soort verzen beginnen me steeds meer bezig te houden, daar zal nog wel eens een blogje over komen denk ik. In Hem blijven heeft invloed op je leven.

Ik vind de uitleg als een huwelijk met de wet of Jezus heel mooi, twee totaal verschillende mannen, maar ik blijf wel dezelfde vrouw, maar de man waarmee je getrouwd bent heeft wel heel veel invloed op je. Ook wat hij zegt over het bewuste denken vind ik heel mooi, ook iets waar God zo mee bezig is met mij : blijf je heel bewust van waar jou gedachten heen gaan, laat ze op Mij gericht zijn, alleen op Mij.

Heer help me, laat mij in U blijven, laat me dat heel serieus nemen, verbonden met alles wat in U is. Help mij U te vertrouwen met elke vezel van mijn wezen. 


ONDERWEG naar Hem en met Hem

2 opmerkingen:

 1. Ik heb je gevonden op die site en stuurde je een vriendenuitnodiging. Wat mooi hè, om zo een studie te doen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is heel bijzonder om zo studie te doen.
   Ik heb je een mail gestuurd.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...