Zoeken in deze blog

dinsdag 8 september 2020

Tuin (vervolg)

Ik ga in dit blog even verder op die van vorige week, daar vertelde ik hoe God me duidelijk ging maken dat Hij mijn ziel ziet als een tuin en dat Hij van mijn verdorde lelijke tuin  veranderd in een prachtige tuin vol weelderig bloeiende bloemen.

Een vriendin stuurde mij een lied wat ik al wel kende, maar toen ik het opnieuw luisterde sprong één woord eruit : garden (tuin)
In de tuin is de plaats van intimiteit met Hem. Adam en Eva wandelde voor de gebeurtenis met de slang in de tuin, zich niet bewust van hun naaktheid, gewoon pratend met God, de gewoonste zaak van de wereld voor hen. 

God wil dat het de gewoonste zaak van de wereld is dat wij de hele dag door met Hem praten, over van alles wat we tegen komen, wat er in ons opborrelt. God wil delen in alle aspecten van ons leven, onze werkzaamheden, ons huishouden, de boodschappen, onze vrije tijd, ons eten, in alles wil Hij met ons delen. 

In het Engels heet wat wij het Avondmaal noemen Communion, gemeenschap. Ik vind dat veel mooier, en dat is waar dit lied over gaat. God wil gemeenschap met ons, alles delen, Hij onderdeel van ons leven en wij onderdeel van Zijn offer voor ons. 
Het is al zeker een jaar geleden dat God tegen me zei : Ik wil dat je elke ochtend in je tijd met Mij Avondmaal gaat vieren en mijn bloed toepast op ieder hoofd uit jou gezin en de vaders van je kleinkinderen. Ik vond dat best spannend maar ik ben het gaan doen. Ik paste het bloed van Jezus niet alleen op hen toe maar ook op mezelf, en ik begon bij iedereen het werk van Gods handen te zegenen en sprak dat uit. 

God begon me te onderwijzen over het Bloed, de kracht van het bloed o.a. door een boek van Andrew Murray : De kracht van Jezus' bloed. Wat mij vooral raakte is dat het bloed van Jezus waar wij mee bedekt zijn als wij Jezus als onze Heer en Meester erkennen en aanvaarden elk moment krachtig in ons blijft werken. Wij zijn 24/7 bedekt onder het bloed van Jezus, de kracht die Jezus opwekte uit de dood werkt 24/7 in ons. Daar kan toch niets tegenop, die wetenschap heeft mij diep geraakt. Elke morgen mag ik dat vieren en gedenken. Het is zo goed om thuis met Hem avondmaal te vieren, te gedenken wat Hij voor ons heeft gedaan. 

En ik ben ervan overtuigd dat het invloed heeft op mijn tuin.

Met mijn verjaardag kreeg ik een bos prachtige pioenrozen van mijn man. Best bijzonder want meestal koopt hij gewone rozen. Ik heb me verwonderd over wat een geweldig mooie bloemen het zijn, en God gebruikte deze bloemen om mij iets te zeggen. 
De eerste keer dat ik bij  Wonderfull Free Live Ministry was deden we een oefening in het horen van Gods stem. We vroegen God ons te laten zien op welke bloem we leken, ik moest denken aan stampers. Wist niet zo goed wat ik er van moest denken, heb het maar opgeschreven en het gelaten voor wat het was. 

Toen ik op de bank naar deze prachtig wijd-open gebloeide bloem zat te kijken vielen me de stampers op en God bracht me deze oefening in gedachten. De bloem moest eerst helemaal wijd open bloeien voordat de stampers zichtbaar werden en het was of God zei : Ik zag toen al je stampers, je moest nog openbloeien en dat doe je nu. Ik vond dat zo bijzonder en zo liefdevol. 
Mijn tuin begint meer en meer te bloeien en ik geniet er enorm van.

God spreekt echt door alles als we maar leren en willen luisteren.


Take me back to the garden
lead me back to the moment I heard Your voice
bring me back to communion
lead me back to the moment I saw Your face

 It was so simple
it was easy to love
no space between us
it was easy to trust

You are closer, closer than my skin
You are the air I'm breathing in
here's where the dead things
come back to living
I feal my heart beathing again
feels so goed to know You are my friend

This is the garden
here in the place I find You close
this is communion
here in the place I'm fully known

 It was so simple
it was easy to love
no space between us

This is where I'm meant tot be
me and You and You and me
And I don't have to prove a thing
You've already approved of me


ONDERWEG naar Hem en met Hem

2 opmerkingen:

  1. Wauw mooi om te lezen Daniëlle en wat een prachtig lied. En zo waar dat God door alles heen spreekt als we maar leren en willen luisteren. Zo'n prachtige blog van jou is ook een manier van Hem om tot mij te spreken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn om te horen dat God door dit blog tot je spreekt, dat is ook mijn verlangen. Ik doe wat Hij mij opdroeg : vertellen wat Hij deed en doet in mijn leven, niet altijd makkelijk want het is ook kwetsbaar, maar ik geloof en bid dat Hij dat dan gebruikt zodat anderen Hem dieper leren kennen en zien wat een geweldig goede God Hij is.

      Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Not a fan

In de afgelopen 2 blogs heb ik gelinkt naar Leif Hetland en zijn onderwijs over de  Orphan spirit  (wees-geest) en een van de dingen die hij...