Zoeken in deze blog

dinsdag 25 augustus 2020

VERTROUWEN

VERTROUWEN met hoofdletters.
Het woord dat God mij gaf voor 2020 was vertrouwen, Hij is er stevig met mij over bezig, in liefde mij verlokkend Hem dieper en dieper te vertrouwen. 

Tussen Hemelvaart en Pinksteren werd er in onze gemeente gevast en gebeden voor doorbraak, in de gemeente maar ook in onze persoonlijke levens. Voor mij was het de eerste keer dat ik voor een langere tijd mee deed met vasten en het was voor mij een bijzondere tijd.  
We willen zo graag Gods beloften tot leven zien komen. Beloftes vaak waar we al heel lang naar uit kijken. We zijn daarin in het goede gezelschap van bijvoorbeeld Abraham, Jozef, David, en ik zal er best een paar vergeten. Het is niet dat je Gods beloften kan afdwingen, maar je mag Hem wel alles vragen en je vertrouwen op Hem opnieuw toewijden en bekrachtigen met vasten. 
In het weekend vielen er hele bijzonder puzzelstukjes in elkaar voor mij die terug kwamen op wat ik al eerder deelde in de bloggen  Volharding en Regeren, God spreekt, en willen wij het horen. 

Op zondag keek ik de aflevering Nederland Zingt met Klazina de Boer, ze vertelt hoe ze met alcohol haar emoties verdoofde en dat was zo'n herkenning, dat deed ik met eten en daar is God al een aardig poosje met me on bezig. Hij verlangt er alleen zo naar dat ik volhard, me alleen op Hem richt en naar Hem vlucht i.p.v. van Hem weg vlucht en verdoof. 

Die avond las ik het boek "Live in Love" van Wilkin van der Kamp uit. Door het hele boek komt hij terug op de roep van Jezus : Lech acharai ! Volg Mij ! God is Liefde en als we in die Liefde wandelen en leven, wonen is er nergens geen plek meer voor angst. Angst impliceert vluchten of wegrennen voor iets of iemand las ik in datzelfde weekend in het leesrooster in de Bijbel-app Heilige emoties - Bijbelse antwoorden op ieder uitdaging. BAM, die kwam binnen. Er stond verder : Als je angstig rondrent, ren je terug naar het verleden, weg van de armen van God. Als je vooruit rent, behaal je de prijs die in de hemel klaarligt, nu God je door Christus Jezus geroepen heeft !

Klazina vertelde hoe God haar duidelijk maakte dat Goliath vellen niet genoeg was, z'n hoofd moest eraf, en ik wist dat het tijd is mijn Goliath te onthoofden. 

Dan lees je op Jezus.net de tekst uit 1 Samuel 17:46-47 "Vandaag zal de Heer jou in mijn macht geven. Ik zal je verslaan en je hoofd afhakken. Vandaag zal ik de lijken van de Filistijnen aan de vogels en de wilde dieren voeren. Dan zal de hele wereld weten dat Israël een God heeft. En al deze mensen zullen toegeven dat de Heer niet redt door zwaarden en speren. Want de Heer zelf strijd voor ons, Hij geeft jullie in onze macht." David spreekt deze woorden in geloof en in vers 51 lezen we dat hij het hoofd van Goliath eraf hakt. 

Ga ik met de bibbers in m'n benen achter Jezus aan, wandelend, wonend in Zijn liefde. 
Wonend ? 
Ja wonend. 
Wilkin sluit z'n boek af met Johannes 15:10 uit de Message vertaling en die vind ik zo mooi "If you keep my commands, you'll remain intemately at home in my love. That's what I've done - kept my Father's commands and made myself at home in his love." 
Wonen in Gods liefde, samenwonen is intiem, ook iets waar God met me mee bezig is, Hij verlangt naar intimiteit met ons. Intimiteit als totale overgave uit liefde, vertrouwen, 

In dat Bijbelrooster werd die dag ook een tekst aangehaald uit Filipenzen 3:14 "Maar ik doe één ding : ik vergeet wat voorbij is en strek mij uit naar wat nog komen gaat. Ik span mij tot het uiterste in om mijn doel te bereiken. Dat doel is : het winnen van de hemelse prijs die God mij  in Jezus Christus zal geven. Ik zal die prijs krijgen als ik de taak af heb die Hij mij heeft gegeven." en laat dat nou net de zin zijn waar ik 's morgens mee wakker was geworden uit het lied Perseverence dat op dat moment online stond, ik deel het in de blog Volharding wat ik eerder aanhaalde. 

Toeval ?
Nee !
God spreekt, en hoe !
Dus ik zing het lied nog maar eens en bid de woorden : Lord, help me not be a hearer only of Your Word, but live it out in obedience and love, when trials come Lord, help me not to stray away but just grow stronger in my  hope and faith.
Het Bijbelrooster voor die (16e) dag sluit af met de woorden : Ik zal niet angstig rondrennen, maar vooruit gaan naar alles wat God voor me heeft. 


ONDERWEG naar Hem en met Hem

2 opmerkingen:

  1. Je laatste zinnen, ze zijn zo mooi. Dank jewel voor deze blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die laatste 2 zinnen heb ik opgeschreven en aan m'n muur geprikt als reminder, zo wil ik het doen, Hem vertrouwen, gehoorzamen, doorgaan achter Hem aan.

      Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Not a fan

In de afgelopen 2 blogs heb ik gelinkt naar Leif Hetland en zijn onderwijs over de  Orphan spirit  (wees-geest) en een van de dingen die hij...