Zoeken in deze blog

dinsdag 7 juni 2022

Ik wil meer

Als deze blog online komt is het alweer begin juni, maar ik schreef 'm al toen Februari naar z'n einde liep en de stormen over ons land gingen. Stormen, harde wind, je zag de bomen flink bewegen, je hoorde 'm buiten loeien om de flat. Ik moest denken aan Johannes 3:8 "De wind waait waarheen hij wil en u hoort zijn geluid, maar u weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat, zo is het met iedereen die uit de Geest geboren is." 

In die periode sprak God van alle kanten - ik heb in voorgaande blogs al verschillende van die bronnen aangestipt : Het (Engelstalige) onderwijs over de The orphan spirit door Leif Hetland, Het boek Rust bij Jezus van Willem de Vink, en het boek Vaders liefdesbrief, maar ook het dagboek Ik ben altijd bij je van Sarah Young - en het was of Papa me steeds aanspoorde om meer in contact te komen en zijn met Hem, ik proefde Zijn verlangen om nauwer verbonden te zijn. Hij wilde zo intens graag Zijn Liefde dieper in mij uitgieten, Hij wilde zo graag dat ik het zou kunnen indrinken, opnemen, en totaal van doordrongen zou raken dat ik intens geliefd ben door Hem die mij geschapen heeft, en goede plannen voor mij heeft. Om dat even bij de wind te blijven, Hij blies met plezier het vuurtje in mij aan, Hij deed er zo zijn best voor om mij te verlokken met Zijn intense liefde. 

Papa verlangt ernaar dat ik elk detail van het leven dat ik van Hem heb ontvangen met Hem deel. Ik las in het dagboek van Sarah Young heel mooi verwoord : Ik weet alles al van jou en je omstandigheden, dus je kunt vrijuit met Me praten. Ik zal je nooit afwijzen, want de prijs voor jouw zonden is volledig betaald met Mijn bloed. Ik wil dat je genoeg vertrouwen in Mij hebt om je hart voor Mij te openen want Ik ben je schuilplaats.

Op een bijzondere manier kreeg ik de vraag of ik mee wilde naar de Profetenschool 1 van Living in your destiny. (Onderwijs, training, ruimte om in een veilige setting en onder begeleiding te oefenen en fouten te mogen maken, bijgestuurd te worden) In 1 Korinthe 14:1 zegt Paulus "Jaag de liefde na en streef naar de geestelijke gaven, en vooral daarnaar dat u mag profeteren." In Openbaring 19:10 staat ".....Het getuigenis van Jezus is namelijk de geest van profetie." Profetie is altijd bemoedigend, opbouwend en troostend. Het is Gods stem verstaan om door te geven aan de ander. Als je een keuze maakt om je leven aan Jezus te geven komt Zijn Geest in je wonen en kan niets je meer van Hem scheiden zegt Romeinen 8:38-39 "Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus onze Heer." Maar God heeft meer. Hij wil ieder kind van Hem vervullen met Heilige Geest, dat uit zich in het spreken van Tongentaal, dat is een persoonlijke taal tussen jou en God die niemand anders kan verstaan dan Hij, Zijn Geest die door jou heen bid, die jou opbouwt. Diezelfde Geest stelt je in staat Zijn Stem te verstaan voor jezelf en voor anderen, dat doorgeven noem je profeteren. De Bijbel zegt dus : strek je daar naar uit. We zijn bedoeld om elkaar op te bouwen en daar is profetie een onderdeel van, want profetie is zoals ik al zei altijd bemoedigend, opbouwend en troostend. 

Ieder kind van God is bedoelt om in 2 dimensies te leven, ons lichaam leeft op aarde in het natuurlijke, maar wij zijn een geest en die is bedoelt om in de geestelijke dimensie van Gods Koninkrijk te leven. Begrijp ik dit helemaal, nee, maar ik vind het enorm opwindend. Kolossenzen 3:1-17 roept op om de dingen te zoeken die boven zijn, dat kunnen we alleen met onze geest. Efeze 1:3 zegt "Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegen in de hemelse gewesten." Daarmee zijn we dus in staat gesteld om die dingen van boven te zoeken. En het mooie is Hij legt zelf ook nog dat verlangen in ons zegt Fillipenzen 2:13 "Want het is God, Die in ons werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen." God wil niets liever dan dat wij hartstochtelijk naar Hem verlangen, want Hij verlangt hartstochtelijk naar ons mensen.

Wat mij ook enorm aanmoedigde was de gratis Psalm 23 challenge van de Steunpijler (absoluut een aanrader om te doen) Ja ik wil meer leren Zijn Stem te verstaan, voor mezelf, daar begint het leerproces mee, maar zeker ook voor de ander. God is een relationele God, Hij heeft het gezin (man, vrouw en kinderen) als hoeksteen voor de maatschappij gegeven. Toen wij Hem erkenden als onze Vader werden we een lid van Zijn geestelijke gezin. Een gezin vormen is meestal best een uitdaging, en binnen die veilige omgeving (zo is een gezin bedoeld te zijn) vind de vorming plaats van ieder persoon die onderdeel is van dat gezin. Papa voed ons liefdevol op en roept ons op om liefdevol met elkaar om te gaan, elkaar te bemoedigen, op te bouwen en te troosten. Dat zijn vaardigheden die aangeleerd kunnen worden en ik wil dat leren. Ik geloof dat ik daarvoor heel dicht bij Papa in de buurt moet blijven en gewoon meer met Hem moet praten, delen van wat me bezig houd, vragen wat ik aan moet met wat ik om me heen zien, vragen wat Hij tegen die andere persoon wil zeggen. 

Papa ik vind het een spannende reis, maar ik proef Uw verlangen en ik wil U blij maken, daar word ik zelf dan ook weer blij van, en hoe mooi is het om de ander waar ik onderweg langszij kom blij te maken. Hoe mooi is het om met elkaar in de grazige weiden te gaan en te liggen, herkauwen om het voedsel dat U ons geeft, om met elkaar te delen wat we met U beleven en hoe we U ervaren en te delen wat U zegt, elkaar te bemoedigen, op te bouwen en te troosten, met elkaar te genieten van Uw goedheid. Ik besluit dat ik wil leren, wil groeien, kwetsbaar wil leren en durven zijn, Uw liefde wil ontvangen voor mezelf en voor de ander en altijd bereid te zijn Uw woorden door te geven.


ONDERWEG naar Hem en met Hem. 

4 opmerkingen:

 1. "Ik wil U blij maken", mooi dat je dat schrijft. Zo vaak zijn Christenen alleen op zoek naar hoe God hen blij kan maken (en dat wil Hij ook), maar de Bijbel zegt duidelijk 'try to find out how to please the Lord' (Ef. 5:10). Mooie blog weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie en je compliment Marja. Hij is onze lof zo waard, je word zelf ook blij als je Hem blij maakt. God zei eens tegen mij : Kijk naar mijn ogen, niet mijn handen. Ogen weerspiegelen spiegel van het hart. Ik wil Zijn hart zoeken, leren kennen, wie is deze ZGod die zoveel van mij houdt.

   Verwijderen
 2. Mooie blog en mooie reacties (van jullie). Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel weer ook voor jou reactie Aritha, Gods rijke zegen toegebeden

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Bewustwording

Ik heb al vaker in mijn blogs gedeeld hoe bijzonder ik het vind hoe God m'n blogs gebruikt ook in mijn eigen proces. Hoe ze terwijl ik z...