Zoeken in deze blog

dinsdag 15 mei 2018

Investeren in relatie

Een bekend spreker in christelijk Nederland is Henk Binnendijk, en hij heeft uitspraken gedaan die mij enorm aan het denken hebben gezet over hoe toegewijd ik de Here Jezus wil zijn, hoeveel mijn relatie met Hem mij waard is.

Hoelang lees jij per dag uit je Bijbel, heb ik Henk wel eens horen vragen.
God wil een relatie met ons, persoonlijk, één op één.
Een relatie opbouwen vraagt tijd en inzet. Als je die relatie goed wil houden zal je er in moeten blijven investeren. 
Je partner zal niet echt tevreden zijn met jullie relatie als je maar een kwartiertje per dag echt aandacht voor hem hebt.

Natuurlijk is het prima als we preken luisteren of een boek lezen waar we meer van kunnen leren over God en Zijn weg en wil.
Maar hoeveel tijd lezen we echt in de Bijbel, Gods Woord aan ons ?

Vaak als ik de Bijbel lees kan ik er niet echt iets uit halen, maar door de opmerkingen van Henk heb ik geleerd dat het dan zeker niet nutteloos is, want ook hij heeft die ervaring dat het lijkt of hij er niks uithaalt vertelde hij.
Door te lezen vullen wij onszelf, zoals je een glas vult met water, en als het nodig is kan het eruit komen. 
Maar als er niks in dat glas zit, kan ik er ook niet uit drinken als ik dorst heb.

De Bijbel noemt ons mensen, de Gemeente van Christus Zijn bruid.  Wij zijn dus Gods partner waar Hij een liefdes relatie mee wil hebben. Als je verliefd bent wil je zo veel mogelijk tijd met je geliefde doorbrengen.
Hoeveel tijd breng ik met Jezus door, hoeveel tijd geef ik Hem.
Een andere opmerking van Henk is : "Je zult daar zijn wat Hij hier van je heeft kunnen maken" 
De enige weg naar "daar" is Jezus Christus, en mijn verlangen is om daar heel dicht bij Hem te zijn, aan Zijn voeten te zitten, naar Zijn stem te luisteren en naar Zijn ogen te kijken. Het kan niet anders of die ogen moeten prachtig zijn, die moeten zoveel liefde uitstralen, misschien heb ik dan zelfs wel de neiging mijn ogen neer te slaan omdat ik geen raad weet met zoveel liefde, voor mij klein mens.

Hier op deze aarde vormt Hij mij, Johannes 3:30 zegt in de Statenvertaling : "Hij moet wassen, maar ik minder worden" of in een wat eenvoudigere vertaling zegt de Basis Bijbel : "Hij moet belangrijker worden, en ik moet steeds minder belangrijker worden"
Wat mag de Here Jezus hier van mij maken, ben ik bereid om te sterven aan mijn oude "ik" zodat Hij meer en meer zichtbaar kan worden ?

Dat sterven aan mijn eigen oude ikkie vind ik best lastig hoor, het heeft nog zo vaak de neiging z'n kop weer op te steken. Het is een constant actief proces, en lijkt soms wel op een regelrechte strijd, de ene keer gaat het me makkelijker af dan het andere maar het is zo de moeite waard, daar ben ik inmiddels wel achter.

God is bezig om ons tijdens ons leven hier op aarde te maken tot mensen naar Zijn beeld, met Zijn karakter : Barmhartig, genadig, verdraagzaam, vol mededogen, trouw, liefdevol, zachtmoedig, vriendelijk, geduldig, brengers van vrede en goedheid.
Het is Zijn grote verlangen dat wij precies worden zoals Hij is, mensen naar Zijn beeld (Genesis 1:26-27)

Om maar even bij uitspraken van Henk te blijven, God vraagt niks van je Hij bied je iets aan.


ONDERWEG naar Hem en met Hem.

2 opmerkingen:

 1. Dat heb ik ook vaak bij Bijbellezen. En daarnaast lees ik heel veel, maar het is inderdaad geen vervanging van het lezen uit Zijn Woord. Dank je wel voor deze blog, belangrijke les!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je er iets mee kan.
   Het is zo nodig dat we ons dit bewust blijven, geld ook voor mij hoor.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...