Zoeken in deze blog

zaterdag 22 december 2018

Jezus is dol op mij

Een beetje een gewaagde zin, maar ik ontleen 'm aan een uitspraak van Willem J. Ouweneel, ik "kende" de man van de EO radio van vroeger thuis en eigenlijk zou ik niet gauw op preken van deze man zoeken uit mezelf. 
Maar gelukkig weet God precies wat je nodig hebt om te horen en man wat was ik verrast toen ik deze 3 filmpjes die op elkaar aansluiten onder ogen kreeg.

Ik deel  ze hieronder, hij spreekt op een "Vrij zijn" avond, wat een klare duidelijke taal over hoe God ons ziet en Hij wil dat we naar onszelf kijken. 
Hij kan alleen maar zo naar ons kijken omdat we intens geliefd zijn en Hij ons totaal aanvaard heeft.
Ik moedig je aan er echt even de tijd voor te nemen en ze te bekijken, elk filmpje duurt tussen de 15 en 20 minuten.
Een van de voorbeelden die hij gebruikt deed me denken aan iets wat er gebeurde in mijn relatie met mijn man, jaren geleden.
Ik had zo'n enorm laag zelfbeeld dat ik niet de liefde van mijn man voor mij kon aannemen, ik kon niet geloven dat ik het waard was om van gehouden te worden.

Op een keer keek hij me zo intens verdrietig aan en instinctief wist ik dat ik nu op moest letten want mijn man was en is geen prater, maar als hij dan iets van zijn diepste innerlijk laat zien moet ik dat serieus nemen.
Hij vertelde me dat hij het niet meer wist, het deed hem zo'n pijn dat ik hem niet geloofde, die afwijzing daar kon hij niet meer tegen.
Daar begreep ik dat er iets moest veranderen.
Ik moest zijn liefde voor mij gaan leren accepteren, ik mocht die liefde niet meer afwijzen als ik het hart van deze man wilde behouden.

Ik had heel wat mensen in mijn leven van me af geduwd, blijf vooral op veilige afstand, kom niet te dichtbij.......maar ik wilde niet dat ik deze man zou kwijt raken, afgelopen week waren we 32 jaar getrouwd en ik ben zo enorm dankbaar dat God deze man in mijn leven bracht.

Ook naar God toe mag ik deze les steeds meer leren.
Hij zegt in Hooglied 4:7 tegen mij :

"Alles aan u is mooi, Mijn vriendin,
er is geen enkel gebrek aan u."

Dat kwam binnen.
Kijkt Hij zo naar mij.
Ik worstel daar eerlijk gezegd nog steeds regelmatig mee, maar het is Zijn woord, dus de waarheid.
Zo kijkt Hij naar mij. 

God is zo bezig om mij te overtuigen van Zijn enorme, overweldigende liefde voor mij, onder andere door deze filmpjes over "Je hebt me betoverd met één blik van je ogen", ook gebaseerd op het Hooglied.
Weer het Hooglied, net als wat ik beschreef in de blog "Samen dansen"

Heer waar U ook met mij naar toe gaat, het is goed. 
Grif Uw waarheid diep in mijn hart en ziel. Leer me kijken naar mezelf met Uw ogen.
Maak dat Uw waarheid nooit meer van mijn hart zal wijken, dat ik zal leren nooit meer te twijfelen aan Uw liefde voor mij, dat ik de gedachtes die nog regelmatig de kop op steken, dat ik niet goed genoeg ben van mijn af mag schudden omdat Uw liefde genoeg is. ONDERWEG naar Hem en met Hem

8 opmerkingen:

 1. Ben niet zo'n fan van hem. Wel van jou en je blog dankjewel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn wanneer je dit zo vrijmoedig kan zeggen maar wanneer we door Gods ogen leren kijken wordt dit realiteit in je leven. Dank voor het delen Danielle.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het maakt zo blij om deze waarheid aan te nemen, wat het delen betreft: graag gedaan 😉

   Verwijderen
 3. Gaaf Daniëlle zo mooi hoe God jou leidt.De filmpjes zal ik zeker bekijken. Hier ben ik ook doorheen gegaan. Tot ik kon zeggen ja Heer ik geloof het U houdt onvoorwaardelijk van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een bijzonder en mooi proces is dat hè Emma, God is zo liefdevol ❤

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...