Zoeken in deze blog

dinsdag 28 januari 2020

Ontvangen en doorgeven

Hoewel ik jaren enorm werd aangesproken door de muziek van Bill Gaither en z'n Homecoming Friends, was dit lied er nooit voor mij uitgesprongen, tot iemand me er eens op wees. Het kwam binnen, die tekst. Dit is precies waar God zo mee bezig geweest is en nog is in mijn leven. Weten wie ik ben, een vergeven en schoongewassen kind van Hem die zijn naaste mag behandelen zoals ik zelf door Vader God ben behandeld. Leren kijken naar de ander met compassie en liefde omdat Hij zo naar mij kijkt. Relaties aangaan omdat Hij een God van relatie is, open staan voor de ander ook als die anders denkt, de ander niet afschrijven maar blijven verbinden. 
Gods Koninkrijk laten zien aan de wereld om me heen, doordat Hij door en in mij werkt, zodat Zijn glorie en kracht zichtbaar wordt. Zijn Naam heiligen door mijn leven. Brood zijn dat Hij mag uitdelen aan de hongerige zielen in deze wereld.

Laatst sprak er iemand in onze gemeente over de
wonderbare spijziging zoals die word beschreven in Johannes 6:1-15. Wat er voor mij uitsprong was de vraag of ik die vijf broodjes en twee visjes (5 en 2) wil zijn in de handen van Jezus. Of ik alles wat ik heb aan Hem wil te geven, en Hem ermee te laten doen wat Hem goed dunkt.

Jezus wist al lang hoe Hij al die duizenden mensen daar die naar Hem toe gekomen waren om naar Hem te luisteren te eten zou geven. Toch vroeg Hij aan Filippus waar ze voor zoveel mensen brood zouden kunnen kopen.
Jezus test hem : Filippus, hoe gaan we dit aanpakken ?  Je loopt nu al zo'n tijd met me mee, je hebt gezien hoe ik dingen doe, wat heb je er al van geleerd ? Even testen of je al denkt zoals Ik denk en doet zoals Ik doe zoals dat een goede discipel betaamd. 

Johannes 6:11 "Jezus nam de broden, en nadat Hij gedankt had, deelde Hij ze uit aan de discipelen, en de discipelen aan hen die daar zaten; op dezelfde manier werden ook de visjes uitgedeeld, zoveel ze wilden."
Waarom is het toch zo moeilijk om Hem alles te geven wat je hebt ? 
Is het de angst voor het breken ? 
Het onbekende ? 
Bang voor het tekort zijn of komen ? 

Daar deed dit lied me weer aan denken.
Die tekst is super, en het is mijn hartsverlangen Hem alles te geven, maar dan de praktijk. Eigenlijk kom ik dan weer bij m'n blog van vorige week, niet alleen zeggen, niet alleen verlangen, maar ook echt doen. 
Hij gaf alles voor mij, geef ik alles aan Hem ?
Als ik heel eerlijk ben word dit steeds meer een punt wat ik eigenlijk best lastig vind en waar ik mee worstel. Ja ik wil, maar de praktijk kost best wat strijd en moeite. Dat komt neer op vertrouwen.

 

I then shall live as one who's been forgiven
I'll walk with joy to know my debts are paid
I know my name is clear before my Father
I am His child and I am not afraid
So, greatly pardoned, I'll forgive my brother
The low of love I gladly will obay

I then shall live as one who's learned compassion
I've been so loved, that I'll risk loving too
I know how fear builds walls instead of bridges
I'll dare to see another's point of view
And when relationships demand commitment
Then I'll be there to care and follow through

Your Kingdom come around and through and in me
Your power and glory, let them shine through me
Your Hallowed Name, O may I bear with honor
And may Your living Kingdom come in me
The Bread of Life, O may I share with honor
And may You feed a hungry world through me


Heer ik weet dat U veilig bent, ik weet dat U genoeg bent, dat ik bij U nooit iets tekort zal komen, ik weet dat U volledig te vertrouwen bent, dat U nooit meer van mij vraagt als dat waar U mij toe is staat stelt. Ik moet denken aan 1 Korinthe 10:13 "Meer dan een menselijke verzoeking is u niet overkomen. En God is getrouw : Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan."  Mijn verstand weet het en mijn hart begint het te begrijpen, maar dan is er nog die volgende stap nodig : het geven aan U, Heer help me echt te geven door dat wat ik U geef ook los te laten en U de vrijheid te geven er mee te doen wat U wil.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie blog heb je geschreven Danielle. Wij houden ook enorm van de Gaithers en alle Southern Gospel die daarbij hoort. Prachtige teksten ook altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marja, God weet precies hoe Hij tot ons spreekt om ons hart echt te raken en Zijn genezing diep in ons te brengen.

   Verwijderen
 2. Wat krachtig verwoord. Het lied komt ook echt bij me binnen. Volledige overgave is niet makkelijk. Maar Hij kan er zoveel moois mee doen... Bedankt voor je lieve reactie op mijn site. Fijn om zo bij elkaar te lezen, te leren en mee te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad heel bijzonder dat we elkaar zo via het grote WereldWijdeWeb hebben mogen ontmoeten en zo bij elkaar kunnen lezen, leren en meeleven.
   Ik ben blij dat ik je zo heb mogen ontmoeten en dat God zelfs deze moderne techniek gebruikt om Zijn kinderen te verbinden en te ondersteunen.
   Je bent een mooi en kostbaar mens Anne, dank je wel voor wie je bent.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Not a fan

In de afgelopen 2 blogs heb ik gelinkt naar Leif Hetland en zijn onderwijs over de  Orphan spirit  (wees-geest) en een van de dingen die hij...