Zoeken in deze blog

dinsdag 10 maart 2020

Jezus was daar

Met het steeds dieper gaan van mijn genezingsproces, lijkt het of ook de dieptes voel als nooit tevoren, regelmatig lijkt het of paniek me aan wil vliegen, of het uit wil breken, het laat zich niet meer zo makkelijk het zwijgen opleggen door eten. En eigenlijk wil ik dat ook niet meer omdat het me steeds duidelijker word dat het gewoon niet werkt, het is een valse oplossing, nep, de nutteloosheid ervan wordt me ook steeds duidelijker want het werkt niet meer. 
Het zijn steeds kleine openbaringen, het is of God dan zegt : zie je het verschil ?
Leren door ervaren, pfff ik vind het zo lastig. Het voelt als steeds het zelfde rondje om die zelfde kerk, maar dat is niet zo, iedere keer is er weer niveau verschil. 
Heer wanneer is dit klaar ? 
Deze vraag komt regelmatig bij me op. Maar stoppen, nee dat is ook geen optie meer, dat word me steeds duidelijker. Zei ik het eerst ook een beetje om mezelf te overtuigen, want dit was toch beter als dat het geweest was. Nu ben ik er meer en meer van overtuigd : daar ben ik te ver voor gekomen ! 
Maar hier waar ik nu ben wil ik ook niet blijven, God heeft een verlangen naar meer in me wakker gemaakt, ik weet gewoon zeker : er is meer.  Hij heeft meer voor mij en ik ben zo benieuwd wat dat dan is, wat is het dat Hij in mij ziet, waar Hij mij voor in wil zetten, en dat wil ik zo graag hebben. 

Deze Jezus die zich zo heeft bewezen in mijn leven, Hij was er altijd, in de goede en in de slechte tijden, in de donkerste momenten, Hij was daar. Met die Man, die Jezus wil ik door.

Every time I tried to make it on my own
every time I tried to stand and start to fall
all those lonely roads that I have travelles
There was Jesus

When the life I built came crashing to the ground
when the friends I had were nowhere to be found
I couldn't see it then I can see it now
There was Jesus 

In the waiting, in the searching
in the healing, in the hurting
like a blessing burried in the broken pieces
every minute, every moment
of where I been and where I'm going
even when I didnt know it
or could't see it
there was Jesus

For this man who needs amazing kind of grace
for forgiveness at a price I couldn't pay
I'm not perfect so I thank God every day
there was Jesus

On the mountain, in the valley (There was Jesus)
in the shaddows of the alleys (Ther was Jesus)
in the fire, in the flood (There was Jesus)
always in and always was
I never walk alone


Hoe moeilijk het ook is, en hoe diep het ook gaat, ook als ik me afvraag wanneer er nu eens een eind aan komt, dan bent U daar Jezus. Ik wil naar U op blijven kijken, alleen met mijn ogen op U gericht kom ik hier doorheen en zal ik er heel mooi uitkomen, gelouterd in Uw vuur, geheiligd, schoner. Ik vind het proces verschrikkelijk lastig, maar ik ben niet alleen een daar dank ik U voor.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

4 opmerkingen:

  1. Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in u een goed werk is begonnen, dit ten einde toe zal voortzetten, tot de dag van Christus Jezus. Filippenzen 1:6

    Liefs: Aritha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij houdt je vast, leidt je bemoedigt je.
    Kijk omhoog. Dat moet ik ook doen anders lijkt het of we zinken. En Hij laat ons niet zinken. Zoals de arend zijn kinderen uit het best gooit en weer opvangt. Zo is onze God.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...