Zoeken in deze blog

dinsdag 14 april 2020

De Trooster

De film "The shack" naar het gelijknamige boek van W. Paul Young heeft veel bij de los gemaakt al de eerste keer dat ik 'm zag. God als een vrouw was wel even wennen. Maar God gebruikte deze film om tot mijn hart te spreken, om stukjes genezing te geven. Dat vind ik zo bijzonder, God gebruikt alles tot Zijn eer.

In een periode dat ik zocht naar Gods wil en weg omdat die even niet zo duidelijk voor me was zei iemand tegen me dat God de Trooster voor mij is. Ik heb daar flink op moeten kauwen. Deze woorden bleven maar bij me, ze kwamen steeds terug. Dan weet ik dat ze niet mijn eigen gedachten zijn. 
Ook een zin uit Psalm 23 kwam steeds in mijn gedachten  "...uw stok en uw staf die vertroosten mij." 

Toen ik later begon aan het leesplan uit de Bijbel-app : Vrede - Leven in de Geest  vielen er ineens heel veel puzzelstukjes op z'n plaats.

Terwijl ik de overdenking las, waar ik zo wat uit wil delen, kwamen de woorden ui Genesis 1:27 in mijn gedachten "En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hen; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen." God is dus zowel mannelijk als vrouwelijk, en als man en vrouw samen zijn we een eenheid zoals Hij dat bedoeld heeft. (Dat is overigens een heel ander onderwerp waar ik hier niet op in wil gaan.)

Ik citeer een stukje uit het leesrooster : "We beperken onszelf als we in onze opvatting over God de vrouwelijke zijde van Zijn natuur negeren. In de Goddelijke natuur herken je in "de Trooster" zeker de vrouwelijke eigenschappen. De Trooster stort de liefde van God in ons hart uit. De Trooster doopt ons in de eenheid met Jezus en het geweldige Woord van God, totdat de ondoorgrondelijke band met God in ons geplant is. De Trooster brengt de vrucht voort van liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing (Galaten 5:22)"

Ik realiseerde me dat God me steeds meer leidde om te bidden mij de mensen te gaan laten zien zoals Hij naar de mensen kijkt, om Zijn bewogenheid in mij te leggen. Mijn gebed om het zichtbaar worden van de vruchten van Zijn Geest in mijn leven, vooral zelfbeheersing, daar verlangde ik naar. Naar de blijdschap die Hij me beloofd had, de vrede die ik nog sterker wilde ervaren.

God weet precies hoe Hij je gemaakt heeft, hoe jij het beste tot je recht komt, hoe Hij het meest zichtbaar zal zijn in jou leven als Hij alle ruimte krijgt om er doorheen te schijnen en schitteren.

Lieve Vader God, mijn verwondering voor wie U bent wordt steeds groter. Hoe goed kent U mij, maar hoe kan dat ook anders, U bent het die mij gevormd hebt. U werkt vaak voor het gevoel van een mens langzaam, maar U doet het zo teder en liefdevol, zo secuur, en het resultaat is prachtig. U zegt al jaren tegen mij : Kijk naar Mij, kijk alleen naar Mij, en meer en meer zie ik wat er gebeurd als ik dat doen. U bent zo goed, U bent mijn Trooster en daar dank ik U voor. 


ONDERWEG naar Hem en met Hem

2 opmerkingen:

 1. Ik las eerst het boek en moest me er echt doorheen bijten toen God als vrouw ten tonele kwam, maar wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. De film heb ik al wel 4 x gezien, en ik begrijp steeds beter hoe ze de drie-eenheid hebben willen weergeven. Er zit zoveel genezing en waarheid in dat verhaal. Dank je wel voor je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het boek heb ik niet, de film heb ik nu 2 x gezien, maar ik denk dat ik 'm zeker nog eens ha kijken.
   Dank je wel voor je reactie.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...