Zoeken in deze blog

dinsdag 16 juni 2020

Gerechtigheid

"My one defense, my rightousness, oh God, how I need You" met deze zin werd ik op een ochtend wakker. 
Weer dat woord "gerechtigheid"

Gerechtigheid, in Christus ben ik rechtvaardig. Als Vader God naar mij kijkt ziet Hij Zijn Zoon Jezus Christus en niet de besmeurde Danielle. Danielle is in Jezus net zo schoon als Jezus. 
In het boek "Niet schuldig" van Dr. Creflo A. Dollar las ik dat als we dit niet kunnen geloven we vaak ook een probleem hebben met geloven dat we volkomen vergeven zijn. Vergeven is niet bedekt zoals onder de wet van Mozes de zonden van het volk voor een jaar bedekt werden door het offer van de hogepriester op grote verzoendag. Vergeven is weggewassen, Hij denk er zelfs niet meer aan. 

Als je werkelijk gelooft dat je vergeven bent blijft er ook geen spoortje schuldgevoel of veroordeling meer over. 

Toen God hiermee aan de gang ging moest ik erkennen dat het waar was en dat mijn denken nog een stuk  vernieuwing nodig had. Vernieuwing van je denken is jou denken in lijn gaan brengen met Gods manier van denken, en God denkt zo anders dan ik met mijn menselijke brein doe. Maar gelukkig heeft Hij mijn brein gemaakt met een vrije wil en de mogelijkheid om te veranderen. 

Ik begin mijn brein steeds meer te waarderen. Als ik eerlijk ben heb ik tot voor kort heel diep van binnen grotendeels onbewust de overtuiging gehad dat ik dingen niet kon, er niet goed in was. God begon me te laten zien dat dat op verschillende terreinen tot uiting kwam. Ik was overtuigd dat ik alleen maar kon falen. 
Hij herinnerde me er echter aan dat als Hij je roept Hij je ook bekwaam maakt, dat deed Hij met Mozes en met David, en dat doet Hij met ieder die voor Hem wil leven, voor ieder heeft Hij een eigen specifieke taak in het leven.  

In korte tijd veranderde er verschillende dingen in mijn dagelijkse leven en ik ging dingen doen die ik altijd had gezegd niet te gaan doen. Ik ervoer daarin heel duidelijk Gods leiding. 
Ik veranderde van baan, en ik werd oppasoma. 

En toen kwam dat diepe gevoel van onbekwaamheid behoorlijk agressief naar boven, samen met z'n boezemvrienden schuld en schaamte. Ik riep het uit naar God : Heer HELP, U heeft me hier toch in geleid, dat heb ik toch niet verkeert begrepen ? Waar komt dit vandaan ? En toen liet God me dus zien dat ik nog niet ten volle geloofde in de gerechtigheid die Hij mij had geven, in Zijn totale vergeving voor al mijn fouten en tekortkomingen. 
Lord. I come, I confess
bowing here I found my rest
without You I fall apart
You're the One that guides my heart

Lord I need You, oh, I need You
Every hour I need You
my one defense, my rightousness
oh God, how I need You

Where sin runs deep Your grace is more
where grace is found is where You are
and where You are, Lord I am free
holiness is Christ in me

To teach my song to rise to You
when temptation comes my way
and when I cannot stand I'll fall on You
Jesus You're my hope and stay


Vader dank U wel dat U weet wat U in mij hebt gelegd en waarom. De boze heeft mij de leugen dat ik het niet kan en nooit zal kunnen, niet goed genoeg ingefluisterd en ik ben het zelfs gaan geloven. Dank U wel dat U mij die leugen hebt doen inzien en mij overtuigd hebt van hoe U naar mij kijkt, dank U wel dat ik me van deze leugen mocht bekeren en samen met U de weg mag gaan die U voor mij heeft, dat U mij doet groeien in vertrouwen in U, vertrouwen dat ik het kan omdat U het in mij uitwerkt. U bent zo'n goede liefdevolle Vader die wil dat Zijn kind tot z'n volle recht komt. U weet precies wat U in Uw kind hebt gelegd en U wil er alles uit halen wat U erin hebt gelegd.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

6 opmerkingen:

 1. Poeh zeg, mooie blog. Hier worstelen zoveel mensen mee, die leugens steeds opnieuw. Ik denk dat we ons denken dagelijks moeten vernieuwen :) door Zijn Woord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat we dat elke dag nodig hebben geloof ik ook Marja, soms heb je van die dagen dat je daar zo mee geconfronteerd word. At je denk dat je gedachten daarin al vernieuwd waren en dan toch niet zo vernieuwd zijn als dat je dacht (vandaag is zo'n dag voor mij) maar God geeft niet op, en als wij bereid zijn met Hem verder te werken doet Hij wat bij mensen onmogelijk is. Wat een genade.

   Verwijderen
 2. Heel erg bedankt voor deze blog die zo dichtbij komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel dat je laat weten dat het je raakt en Gods rijke zegen in jou eigen weg met Hem.

   Verwijderen
 3. Dank je wel, Danielle, komt ook hier heel dichtbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel dat je me dat laat weten, Gods rijke zegen mooie dochter van de hemelse Vader.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...