Zoeken in deze blog

zaterdag 7 juli 2018

In U weet ik wie ik ben

Ik vind het zo bijzonder om te leven met mij Hemelse Vader, dat leven is nooit saai, de hele dag sta ik met Hem in contact, Hij heeft altijd tijd en aandacht voor me.
We hebben een constante open verbinding, iemand heb ik eens horen zeggen dat Gods Wifi nooit stoort.
Als ik het idee heb dat de verbinding verstoord (en dat gebeurd regelmatig) is komt die storing van mijn kant, nooit van de Zijne !

Een van de manieren waarop Vader tegen mij spreekt is door zinnen uit liederen. Een van die zinnen die voor langere tijd steeds weer bij mij terug kwam was "In U weet ik wie ik ben", dan ga ik dus zoeken en bleek het een Nederlandse vertaling van een lied van Hillsong 
Vader wil heel graag dat ik doordrongen ben van wie ik ben : Zijn geliefde kind, Zijn geliefde dochter. Hij wil dat ik er ook van doordrongen ben dat Hij altijd bij mij is. Psalm 139 zegt het zo mooi dat Hij overal is waar ik ben, dat Hij weet wat ik denk nog voor ik het zeg, overal houd Hij mij vast en lijd Hij mij.

Ik vind het zo mooi hoe Hij regelmatig puzzelstukjes in elkaar laat vallen en weer een stukje zichtbaar word, een les die Hij wilde dat ik leerde. Hij is zo liefdevol bij elk detail van ons leven betrokken.   
Door die open verbinding is er communicatie mogelijk, maar hoe en waar heb je het dan de hele dag over en hoe breng je dat ? 
Ik kan ook enorm genieten van de stiltes, gewoon weten dat Hij er is geeft al zo'n vrede in mijn hart.

In het boekje "Afslag naar echt gebed" van Andrew Wommack las ik de vergelijking tussen de relatie tussen een aardse vader en zijn kind en onze Hemelse Vader en ons, Zijn kinderen. 
Als we bidden kun je de neiging hebben je eerst uit te putten in verontschuldigingen omdat je gefaald hebt en tekort bent geschoten, hoe zou je reageren als je kind steeds zo naar jou toe kwam ? Hij schreef "Onze Vader houd er niet van dat Zijn kinderen op die manier bij Hem komen. Als jij je zo ellendig voelt, prijs Hem dan voor het feit dat Hij zoveel houdt van zo'n ellendig mens als jij ! In plaats van je te richten op jouw onwaardigheden, dank je Hem voor Zijn goedheid."

De eerste zin uit het "Onze Vader" : "Onze Vader die in de hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd" Voor je ook maar begint met vragen is het belangrijk dat we Hem eerst groot maken en danken om Wie Hij is, we Hem alle eer geven die Hem toekomt. 
1 Thesselonisenzen 5:16-18 zegt "Wees altijd blij. Bid zonder ophouden. Dank God altijd, wat er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen."
Het maakt dus niet uit in wat voor omstandigheden je bent en waarom : Dank God .

Dat is een opdracht !

In Openbaringen lezen we keer op keer dat de engelen om Gods troon Hem lof en eer brengen, omdat Hij het waard is. Hij is het Lam van God dat de zonden van de wereld op zich nam, iets wat niemand ooit kon doen. Verdient Hij daarom niet al onze eer ?

Dat zet mij aan het denken, want van nature heb ik nog wel eens de neiging om als een jengelend kind bij Hem te komen, en laten we eerlijk zijn, een jengelend kind ben je op een gegeven moment zat, ik wel tenminste. 
God raakt ons niet zat, maar het maakt wel dat ik ben gaan na denken over hoe ik naar mijn Vader toe ga. 

Ik weet wie ik ben, maar bovenal weet ik wie Hij is, een liefdevolle, goede, genadige Vader die mij nooit een steen voor een brood zal geven (Lucas 11:11) Hij weet wat Hij mij belooft heeft en Hij houd Zijn beloftes altijd !  Het is aan mij Hem te vertrouwen dat Hij het zal geven op het juiste moment, als ik er aan toe ben, want Zijn timing is altijd perfect. 

Wat een mooie weg mag ik afleggen samen met mijn Papa.


ONDERWEG naar Hem en met Hem.

3 opmerkingen:

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...