Zoeken in deze blog

dinsdag 28 december 2021

Zijn weg

Dit blog vind ik best een lastige om te schrijven maar ik weet dat ik het moet doen, ik wil gewoon eerlijk zijn, maar soms voelt dat zo ongemakkelijk en is het bijna pijnlijk.

Ik heb eens gebeden dat God me zou laten zien welke taak Hij voor me had, welke opdracht, waar Hij mij voor geschapen heeft en op deze aarde heeft geplaatst en alles heeft gedaan om te zorgen dat ik hier ben en er nog steeds ben is voor degenen die me een beetje volgen wel duidelijk. Het worden te veel linkjes om ze allemaal te plaatsen denk ik. God laat me steeds meer zien, en ik vind het lastig om dit uitgebreider te gaan delen want ik wil niet pochen en ik niet iets zeggen in de trant van : kijk mij nou eens, maar ik denk dat God wil dat ik het deel om Zijn weg met mij te vertellen en dat is de opdracht die Hij me heeft gegeven met deze blog. 

God heeft me geroepen voor gebed, en dat ik inmiddels ook weet dat Hij mij roept om voor mijn stad te bidden, ik vertelde daar over in de blog Verandering Daarnaast weet ik al een tijd dat ik de filmpjes van  GiveHim15 van Dutch Sheets moet volgen, daarvan leer ik enorm veel over bidden voor je land en je stad, er zit ook heel veel diepgaand onderwijs in verweven. God begon al een paar jaar geleden me onderwijs over de Hemelse Rechtbanken onder m'n aandacht te brengen, o.a. door het boek Procederen in de Hemelse Rechtbanken van Robert Henderson (veel Engelstalig onderwijs van hem over dit onderwerp is ook op Youtube te vinden) waar ik samen met een vriendin een studie van ben gaan maken. Zelf gebruik ik ook zijn dagboek 365 Prayers & Activations, door elke dag een klein stukje druppelt er zo door een jaar heel wat diepgaand onderwijs binnen. Eigenlijk vind ik de roeping om te bidden voor mijn stad best heftig, omdat Hij wil dat ik meer doe als alleen mijn stad zegenen. 

Er is een strijd gaande in de Hemelse gewesten over ieder mens, maar ook over ieder gebied, iedere land en die strijd is heftig. Een tijdje geleden al weer wist ik dat ik het boek Lichtinslag moest lezen van Jennifer Guetta, een boek over de strijd die zij en haar man hebben gehad met duistere machten en hun bevrijding daaruit door Jezus. Toen ik God vroeg waarom ik dat boek, een thriller die me niet echt trok, moest lezen zei Hij : omdat Ik wil dat je het weet. Ik herinnerde me dat ik eerder al het boek Bevrijding uit gebieden van gevangenschap had gelezen van Ana Mendez Ferrell, en dat ik dat ook best een pittige had gevonden. Toen ik er met die vriendin waarmee ik de studie over de Hemelse Rechtbanken over sprak zei ze dat ze ooit boeken van Frank Peretti had gelezen die ik dan ook eens moest lezen, ik kon ze niet vinden en liet het voor wat het was. Als God wilde dat ik deze ook zou lezen zou Hij ze wel op mijn weg brengen en ik vergat ze.

Je raad het al, God vergat ze niet. God maakte me duidelijk dat wat er was gebeurd rond mijn onderlichaam en het bezoek aan de gynaecoloog, ik schreef daarover in de blog Omweg  te maken had met de strijd in de hemelse gewesten. Als ik heel eerlijk ben begon ik het ook best een beetje heftig te vinden. Het is één ding om te weten dat die kwade machten (demonen) wel degelijk bestaan, net zo goed als de goede machten (engelen) maar ik bleef toch liever op wat afstand. Alleen denkt God daar anders over krijg ik steeds meer het idee. Omdat ik er alleen niet helemaal doorheen gebeden kwam ben ik met de voor mij zo bekende en dierbare Wonderful Free Life Ministry gaan mailen en daar heb ik een persoonlijke gebedssessie gehad in de Hemelse Rechtbanken waar dingen voor mij duidelijk werden, uit mijn voorgeslacht die invloed hadden op mijn huidige leven, waar ik heb beleden en ben vrijgesproken. 

Tijdens het bidden was het of het bange meisje dat achter Jezus stond weggedoken door Hem naast Hem werd neergezet. Ze mocht tevoorschijn komen, ze mocht zichtbaar worden en leert nu dat ze gezien mag worden, er mag rekening met haar worden gehouden. Heel eerlijk : dit vind ik best eng, maar gelukkig staat Jezus naast me en ben ik niet alleen. Dat is ook wat Hij me steeds weer zegt, dagen achtereen word ik met deze bevesteging wakker. Maar Hij zei op een dag ook : Don't try to fit in with others, fit in with Me - pas je niet aan aan anderen, pas je aan aan Mij. Dat vond ik best een pittige, want ook al weet ik inmiddels dat ik er mag zijn, dat ik kostbaar ben, dat Hij me geroepen heeft, als mens heb je de neiging ergens bij te horen. 

Een aantal dagen later zei Hij : Stand firm - sta vast, direct moest ik denken aan een tekst die ik Pasen 2019 kreeg, 1 Corinthe 16:13 "Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk" Deze tekst staat al een tijdje uitgeschreven en ingelijst op ons dressoir. Sta vast, niet in eigen kracht maar in het geloof,  en direct kwam Johannes 11:40 in me op, een tekst die al een tijdje met me meewandelt en steeds weer tevoorschijn komt "Jezus zei tegen haar : Heb Ik u niet gezegd dat u, als u gelooft, de heerlijkheid van God zult zien."

Ik denk dat dit wel een beetje lang blog gaat worden dus volgende week het vervolg.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...