Zoeken in deze blog

dinsdag 24 mei 2022

Not a fan

In de afgelopen 2 blogs heb ik gelinkt naar Leif Hetland en zijn onderwijs over de Orphan spirit (wees-geest) en een van de dingen die hij ook zei en die bij me binnen kwam was : onderschat het proces niet. Er is niets wat groeit zonder een proces, het proces is nootzakelijk. Daar raakte hij denk ik een gevoelige snaar voor mij, ik heb de neiging te snel te willen, ik wil van het "gedoe" af, klaar ermee. Maar zo werkt het niet. 

Iets anders wat hij zei daar moest ik een poosje op kauwen en dat doe ik eigenlijk nog steeds : je hebt alleen autoriteit over datgene waar je van houd. 

Als wij autoriteit willen hebben moeten we er eerst van leren houden. Je kan alleen verandering brengen op die plekken waar je van houd, je hebt alleen invloed op de plaatsen waar je liefde kan en wil brengen. Dat deed me denken aan een film die ik had opgenomen die Family7 had uitgezonden : Not a fan a followers story. Van de film kan ik nergens een link vinden, hij is ook niet meer te koop. wel vond ik een gelijknamige serie op YouTube : Not a fan. De boodschap komt zo enorm overeen met de boodschap van Leif. We kunnen een fan zijn van Jezus, ons hart aan Hem geven zodat we eeuwig leven krijgen en alle goeds dat Hij voor ons heeft. Hem geweldig vinden en Hem waarderen om het goede voorbeeld dat Hij is. Maar het is wat anders om een volgeling te zijn en dagelijks je kruis op te nemen en te leven voor Hem. De dag dat je je leven aan Jezus geeft is de dag dat je sterft. Niet meer jij leeft maar Christus leeft vanaf dat moment in jou zegt Paulus in Galaten 2:20 "Ik ben met Christus gekruisigd, en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij, en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven."

Om echt te kunnen houden van....is het nodig dat ik er eerst zelf compleet van doordrongen ben dat er van mij gehouden wordt, dat ik geliefd ben door Papa God. Een fan vind het allemaal leuk en aardig maar wil wel z'n eigen leventje blijven leiden. Een volgeling (discipel - gedisciplineerd volgeling) mag het alles kosten, die is bereid alles ervoor op te geven, die is bereid de prijs te betalen wat de kosten ook zijn. 

Iets anders wat Leif zegt en wat me raakt is dat zolang ik niet van mij kan houden zoals Papa van mij houd ik niet zal kunnen houden van de ander of zoals Jezus ons leert, mijn vijanden. En als ik dat niet kan zal dat problemen opleveren omdat ik dan ga reageren vanuit de wees-geest. Dan zal ik anderen pijn doen vanuit mijn eigen pijn. het is de bedoeling dat stoel 1 mijn thuis is. Dat ik leer vanuit stoel 1 te leven, en ja dan kan ik door dat leven soms in stoel 2 terecht komen maar dat ik vanuit stoel 2 wel weer naar huis ga, naar stoel 1 waar ik bedoeld ben, waar Papa woont. Hij wil me leren hoe ik vanuit stoel 1 stoel 3 kan beïnvloeden. Ik realiseer me dat het flink wat tijd zal kosten om alle 6 de filmpjes te kijken, maar geloof mij het is absoluut de moeite waard als je het Engels goed kan volgen.

Hoe meer ik bereid ben Hem de pijn vanuit mijn wees (het niet écht kennen van het hart van de Vader) zijn bloot te laten leggen en het genezingsproces te ondergaan, en het is echt een proces dat tijd kost, een uitstrekken naar vernieuwing van mijn denken, hoe meer ik me bewust word en doordrongen en doordrenkt raak van de Liefde van de Vader voor mij. En daar waar is zo enorm doordrenkt ben van Hem komt dat eruit daar waar ik in contact kom met een ander. - Een mooi beeld daarvan is een spons die doordrenkt is met water, dat ding druipt - zo zijn wij bedoeld te zijn met Papa's Liefde voor ons om anderen "nat" te maken met Zijn Liefde. Een kleddernatte spons maakt alles nat. Maar het vraagt de moed en de wil om al die pijnplekken aan te laten raken door de Liefde van Papa God zodat ze doordrenkt kunnen gaan raken van Zijn Liefde.

Hij is echt, en ik wil echt zijn, mensen verlangen denk ik enorm naar echtheid in deze wereld die vol is van vanalles en nog, wat dat lijkt op, maar het toch eigenlijk niet is, namaak, nep. Een fan volgt alleen wat hem bevalt, een volgeling, een discipel blijft volgen, volhard,  wat de kosten ook zijn, zelfs als het ten koste van zichzelf gaat omdat hij het voorbeeld van de Meester wil volgen die alles gaf, omdat hij/zij wil zijn als de Meester, als de Enige, de Echte, de Ware, de Waarheid, het Echte Leven, de Enige Weg. 

Heer dit is een heleboel om heel lang op te kauwen, steeds weer komt het op verschillende niveaus en gradaties bij me terug. Ik geeft U toestemming dit uit te werken in mijn leven, maak mij echt, maar mij levend naar Uw Woord. Filippenzen 2:13 "Want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen." Heer werk U dit maar uit in mijn leven, leer mij, train mij, en maak mij maar precies zoals U mij bedoeld hebt, maak mij bewust van de zoon-schap (dochters zijn daarbij ingesloten in de Bijbel) dat ik van U heb ontvangen, ik ben door U geadopteerd en erkend, U hebt mij alles gegeven wat ik nodig heb om Uw autoriteit te vertegenwoordigen op deze aarde. Heer U mag door mij heen Uw Koninkrijk zichtbaar maken op deze aarde zoals het ook in de hemel is, daar ben ik voor geschapen en bedoeld, en gebracht in deze aarde.  


ONDERWEG naar Hem en met Hem

4 opmerkingen:

 1. Een heel proces, of niet? Bedankt voor het inkijkje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, inderdaad. Dank je wel voor je reactie, ik hoop en bid dat mensen iets kunnen met wat ik deel.

   Verwijderen
  2. Ik vind het heel mooi dat je dingen deelt. Soms wel pittig. Iets kleins tussendoor zou ik ook leuk vinden. Een kleine overwinning. Een genietmomentje met God. Ik kijk uit naar je blogs.

   Verwijderen
  3. Dit vind ik een mooie tip, ga hier zeker over bidden.
   Ook al denk ik dat het al wat in m'n blogs verweven zit.
   Voor mij is ieder groeimoment een overwinning, het feit dat ik wil groeien is al een wonderlijke overwinning.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...