Zoeken in deze blog

zaterdag 23 juni 2018

Volgen

Dit jaar gebruik ik het dagboekje "Gods woord bidden" van Beth Moore en daar staan voor mij hele leerzame dingen in, een quote die ik las zegt: 


"God heeft ons niet geschapen als wezens die de baas over zichzelf kunnen zijn. Hij heeft ons gemaakt als mensen die gezag nodig hebben, zodat we kunnen leven in de veiligheid van zijn liefdevolle leiding."

Ik ben de eerste die toegeeft dat ik leiding nodig heb, ik hoef zelf niet zo nodig voorop te lopen, zie me zelf niet als een leiders-type.

In onze maatschappij word je geacht het allemaal zelf in de hand te hebben, maak je eigen beslissingen, eigen keuzes, eigen verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid.

Maar eigenlijk kom ik er meer en meer achter dat ik zo ontzettend afhankelijk ben van de Goede Herder die mij leid.
Ik kijk zo vaak zoekend om me heen om te zien waar de Herder is, ik merk dat ik een zo'n mens ben dat gezag nodig heeft.

Ben ik zo'n volgzaam typetje ? 
Ja en nee, ja gehoorzaamheid is me met de paplepel ingegoten en toen ik opgroeide voegde ik me dus ook naar wat er van me werd verlangt, maar onder de oppervlakte rommelde het en groeide er opstandigheid en boosheid, waarom moest ik altijd maar doen wat me opgedragen werd.

Maar als mijn "zelf doen" heeft me in heel wat nare situaties gebracht en me niet gegeven wat ik er van verwachte, ik vond het maar flink vermoeiend en frustrerend als de beslissing die ik had genomen anders uitpakte dan ik had verwacht.

Inmiddels wat jaren ouder en hopelijk ook wat wijzer heb ik ontdekt dat het veilig is om me over te geven aan de leiding van de Goede Herder, Zijn liefdevolle leiding.

Ik ben aan het leren Zijn stem te herkennen en te verstaan, daar moet ik achteraan !De Goede Herder zegt in Johannes 10:27-28 "Mijn schapen luisteren naar mijn stem. Ik ken ze en zij volgen mij. Ik geef ze eeuwig leven: ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit mijn hand roven."

Jezus  is die Goede Herder en in Johannes 14:21 zegt Hij:

"Je houdt pas echt van Mij als je niet alleen wéét wat Ik zeg, maar ook dóet wat ik zeg. En de Vader zal van elk mens houden die van Mij houdt. En Ik zal van hem houden en er voor zorgen dat hij Mij echt leert kennen."

Dát wil ik !
Ik wil geliefd zijn en lief hebben, ik vind het heerlijk als er voor me gezorgd word en wat wil ik Hem graag écht leren kennen.

Hem leren kennen, leren volgen, niet meer mijn wil, maar Zijn wil, mijn autonomie loslaten en me overgeven aan Zijn autoriteit, groeien, bloeien, wortels die dieper in de vaste grond van mijn bestaan verankert raken, zomaar wat steekwoorden en begrippen die zo actueel zijn op mijn reis.

Ook al is het soms ronduit eng en lastig, ik geniet enorm van deze reis, laatst keek ik eens terug en zag wat een enorme verandering ik in de afgelopen ruim 2 jaar alweer heb doorgemaakt en dacht WOW wat doet God een bijzondere dingen in mij.
Dankbaar vervolg ik mijn reis en kijk uit naar wat er nog voor me ligt. Ik volg de Goede Herder en bij in Zijn liefdevolle zorg ben ik veilig.


Onderweg naar Hem en met Hem.4 opmerkingen:

  1. Wat mooi weer Daniëlle .
    Ik leer hier ook van.
    Ik wens je Gods liefde en zegen toe op je verdere reis van je leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed om hierover te schrijven. Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...