Zoeken in deze blog

vrijdag 2 november 2018

Ik verlang wanhopig naar U

De lucht die je inademt, waar je je longen mee vol zuigt heb je nodig, zonder die lucht kan je niet leven ! 
Ik denk er weinig over na hoe bijzonder het is dat mijn longen zich vullen met adem, zuurstof, lucht, zonder die lucht stik je en vloeit het leven uit je weg.

Dit is een heel natuurlijk voorbeeld, maar ook geestelijk heb ik adem nodig. Dit lied zegt het heel mooi : Gods aanwezigheid is de adem die mijn ziel nodig heeft. Zonder Zijn aanwezigheid vloeit het geestelijke leven uit mij weg.

In Johannes 5:24 zegt Jezus zelf : "Luister goed ! Ik zeg jullie : iedereen die naar Mij luistert en gelooft in de Vader die Mij heeft gestuurd, heeft het eeuwige leven. Hij zal niet veroordeeld worden. Want zo iemand is niet langer dood, maar is het leven binnen gegaan."

Alleen in Jezus kan mijn ziel leven, maar dan moet ik Hem wel in Zijn aanwezigheid zijn om Hem te kunnen inademen, Heb ik het wel nodig dat ik gevoed word door Zijn Woord dat mij het leven geeft.

Waar vul ik mijzelf mee ? This is the air I breathe
this is the ait I breathe
Your holy presence living in me

This is my daily bread
this is my daily bread
Your very word spoken to me

And I I'm desperate for you
And I I'm lost without you


Heer ik wil mij alleen nog maar vullen met U, met Uw waarheid en niets anders. Wanhopig verlang ik naar U, naar meer en meer  van U. Dat ik zo vol zal zijn van U dat er niets anders meer bij kan, geen twijfel, geen eigen ideeën, niet wat ik wil, dat U allesoverheersend zal zijn in mijn leven.

Toen ik in een periode steeds met de zin :  "I'm lost without You" (ik ben niets zonder U)  wakker werd snapte ik dat niet gelijk en vroeg Heer wat wilt U zeggen ? 

Er kwam antwoord in de vorm van een andere zin uit een ander lied "When I trust You I don't need to understand." (als ik U vertrouw hoef ik niet te begrijpen) van New Wine. Ik snapte het nog steeds niet maar kon het loslaten, ik wilde vertrouwen dat Hij met me bezig was en dat Hij wist wat Hij deed. 

Het vervaagde en later kwam het terug, Ik ben verloren zonder Hem als ik mijn geestelijke longen niet vol zuig met Hem, dan ga ik naar adem snakken en vloeit het geestelijke leven uit mij weg, dan komt er ruimte voor zorgen, verdriet, twijfel, pijn, onmacht, allemaal dingen die me in beslag nemen, die me leeg zuigen.

Daarom moet ik zorgen dat ik vol blijf van Hem, daarom is het nodig dat ik wanhopig verlang naar Hem, want zonder Hem ben ik niets.

Ik ben boven alles een geestelijk wezen en woon op deze aarde in een lichamelijk omhulsel. 

In deze wereld draait bijna alles om dat lichamelijke omhulsel, en natuurlijk hebben we de verantwoordelijkheid daar goed voor te zorgen, we krijgen er maar één en daar moeten we het in onze tijd hier op aarde mee doen, en soms voelt dat aardse omhulsel helemaal niet fijn omdat ik er niet goed voor zorg en schreeuwen schuld en schaamte tegen me.

Het allerbelangrijkste voor mij is dan dat ik me realiseer dat ik bovenal een geestelijke wezen ben, een levend wezen dat niet sterft, dat leeft voor de eeuwigheid. Dat geliefd en aanvaard is. 
Dat wezen, daar wil ik nog veel beter voor zorgen. Het is mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat mijn geestelijke mens alle ruimte krijgt om haar longen vol te zuigen in Zijn aanwezigheid, hoe mijn aardse omhulsel zich ook voelt.

Dat zij leeft is belangrijk.
Vul mij, vorm mij, ik vertrouw U, verlang naar U, hoe ik mij ook voel.


ONDERWEG naar Hem en met Hem


6 opmerkingen:

 1. Heel mooi en waar Daniëlle. Zonder Hem zijn ee niets. Prachtig lied is het. Vtoeger vask gexongen. Maar nu lees ik het anders. The air is Gods Geest. Dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooi lied is dit. Bidden is geestelijk ademhalen. God is blij met het gebed uit jouw blog want Hij wil dat we ons naar Hem uit blijven strekken. Hij komt je in je verlangen zeker tegemoet. Maar niet op je gevoel varen hoor. Ook wanneer Hij ver weg lijkt is Hij nabij.

   Verwijderen
  2. Mooi wat je zegt over gevoel Anne, dank je wel.

   Verwijderen
 2. Als ik om me heen kijk, goed nadenk, dan weet ik dat Hij vaak nabij is.
  Alleen heb ik het altijd niet door dat Hij er is... Later wel.

  Een nadenkblogje weer Danielle.

  Geniet een mooie zondag!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...