Zoeken in deze blog

maandag 5 november 2018

Schut het van je af

Het mooie van een dagboek is dat je dingen nog eens terug kan lezen. De laatste dagen moet ik steeds terug denken aan een  bijzondere wandeling die ik al weer ruim een jaar geleden maakte.

Op een gegeven moment liep ik langs een groepje bomen, en een van die bomen zat vol met van die leuke vogeltjes met een geel buikje, geen idee hoe ze heten want ik ben echt geen vogelkenner.
Als ik wat googel kom ik bij een foto van een koolmeesje, misschien zijn die het wel geweest, daar met z'n allen in die boom. Ik vond het wel heel bijzonder dat er zo veel in die ene boom zaten, ze hupten vrolijk en al kwetterend heen en weer en ze pikte aan de vruchtjes. 
Ik stopte even om er naar te kijken omdat ik het zo bijzonder vond dat die enen boom zo vol zat en het was of God tegen mij zei "zo zorg Ik voor jou", ik werd er stil van en ik wandelde verder.

Een stuk verder stond er een reiger langs het water en vanaf het bruggetje bleef ik even naar dit mooie dier kijken en terwijl ik sta te kijken schut hij z'n veren uit en kreeg ik in gedachten "schut het maar van je af, schut maar los en ontspan" 
Dit was zo bijzonder.

Aan dit tafereeltje moet ik de laatste dagen vaak steeds denken nu er zoveel is waar ik me zorgen om zou kunnen maken. Dingen waar ik niets aan kan veranderen, dus je zorgen maken heeft ook absoluut geen zin, het is verspilde energie. Het berooft je van je eigen rust. God wil niet dat we ons zorgen maken, Hij wil dat we Hem vertrouwen.

Spreuken 3:5 zegt "Vertrouw met je hele hart op de Heer en vertrouw niet op je eigen verstand." 
Heer ik leg het in Uw hand, steeds weer als het in mijn gedachten komt, ik wil op U vertrouwen met mijn hele hart.

Jeremia 17:7-8 zegt "Gezegend is de man die op de Heer vertrouwt, wiens vertrouwen in de Heer is. Hij zal zijn als een boom, die bij water geplant is en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad blijft groen. Een jaar van droogte deert hem niet, hij houdt niet op met vrucht dragen."

Als ik op Hem vertrouw, als ik mijn ogen op Hem gericht houd en mijn wortels diep in Hem laat doordringen merk ik zelfs niks van de hitte (al die problemen die ik zie en die me willen opslokken) de hitte zal me niet deren, ik blijf gewoon groen en blijf zelfs vrucht dragen.

Ik heb iemand eens horen zegen, de boze heeft als taak ons af te leiden en ons bezig te houden, zolang we maar niet met de dingen van God bezig zijn. Dat waar je aandacht aan besteed word groter.
Wil ik dat mijn zorgen groter worden : NEE. Dan moet ik mijn aandacht op God richten, dan word Hij groter en dat is wat ik wil, want Hij kan wel iets doen aan die situatie waar ik zo enorm machteloos in sta. 

Wat voor situatie het ook is, dat maakt geen verschuil.
Waar richt ik mijn ogen op.
Het is een terugkerend thema in mijn blogs, maar het blijft zo actueel, het is een keuze die we elke dag moeten maken, en God gaf me daarvoor een hele mooie reminder. 
"Schut het van je af, schut maar los, ontspan."

Heer leer mij te ontspannen, in het volste vertrouwen dat U voor mij en voor iedereen die mij zo lief en dierbaar is zorgt.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

9 opmerkingen:

 1. Ja, dat is het beste hè: loslaten en het in Gods handen laten vallen (leggen). Mooi bericht dat me weer nieuwe energie geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in de natuur vind ik Hem, zo mooi.

  (ik schreef het gedicht Hulpkracht)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 'm opgezocht en vaak begrijp ik gedichten niet zo goed maar deze is mooi.
   Dank je wel voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Mooi hè, hoe God ook door de natuur heen tot ons spreekt.
  En ... jouw gebed is mijn gebed.
  Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat als heel bijzonder ervaren.
   Dank je wel voor je reactie Rita, doet me goed.

   Verwijderen
 4. Mooi geschreven Daniëlle. Zo is het helemaal. Dat hou ik me ook regelmatig voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik dat niet bewust doe sluipt het je zorgen maken er zo ongemerkt in en daar kom je niet verder mee.
   God wil ons Zijn vrede geven in welke situatie dan ook.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...