Zoeken in deze blog

dinsdag 28 mei 2019

Lopen op het water

In mijn blog Dankbaar van een paar weken geleden schreef ik al dat ik weer in de oer Hollandse klei sta met mijn "geloofs-voetjes" en dat ik dat best lastig vind soms.  In het boek "Bestemd voor Overwinning" van Joseph Prince las ik iets wat bij me bleef hangen en steeds terug kwam, ik zal zo vertellen wat dat was maar ik deel eerst de twee Bijbelverzen die hij daar bij aanhaalt. 

2 Korinthe 5:21 zegt "Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem." en Romeinen 3:22 zegt "Namelijk gerechtigheid van God door het geloof in Jezus Christus, tot allen en over allen die geloven, want er is geen onderscheid."

Tegenover de leugens van de boze mogen wij Gods Waarheid over onszelf uitspreken, dat was niet nieuw meer voor me ook al is het ook in de praktijk brengen nog steeds een leerproces. 
Maar het was alsof God tegen me zei : Je bent niet alleen mijn geliefde dochter, je bent rechtvaardig voor God in Christus.

Joseph schreef dat als de boze je aanklaagt je mag verklaren : Ik ben de gerechtigheid van God in Christus. Maar wat als je onderuit gaat en toch de mist in gaat ? Daar worstel ik regelmatig mee. Hij schreef een gebed en dat was wat bij mij bleef hangen en en steeds bij me terug kwam in dat soort situaties. 

Dank U Vader, ik ben de gerechtigheid van God in Christus. Ik raak Uw aanwezigheid niet kwijt, zelfs niet als ik faal. U bent bij mij.
Ik heb dit op een papiertje geschreven en op mijn plekje gezet waar ik het elke morgen mijn tijd met God doorbreng, en ik ben het regelmatig aan het belijden.
Het voelt een beetje als wandelen op water, dat lezen we in Mattheus 14. De discipelen zitten in een zwaar weer en dan komt daar een gedaante op hen aflopen, maar dan horen ze een stem die zegt "Blijf kalm ! Ik ben het, wees niet bang !"  en dan zegt Petrus "Heer, als U het bent, zeg me dan dat ik over het water naar U toe moet komen." 
Petrus zoekt bevestiging of die persoon is die hij denkt dat Hij is : Jezus. Heeft Hij die stem goed herkent boven het gebulder van de golven ?  Dat is zo herkenbaar voor mij in deze fase waar ik doorheen ga, want het is een fase, het zal niet altijd zo blijven en het is ook niet zo dat ik weer afglijd naar "af", dat zijn de leugens waar ik tegenin mag brengen dat ik de rechtvaardigheid van God ben in Christus zoals de Bijbel - Gods Woord en Waarheid - zegt.
Jezus antwoord Petrus met één simpel woordje "Kom !"  En Petrus stapt uit de bood, hij wil naar zijn Heer toe, de Heer die hij kent en vertrouwend, want waarom zou hij anders überhaupt uit die bood stappen, ieder weldenkend mens weet dat je dan te water gaat. Maar als Jezus zegt dat je naar Hem toe mag komen zal Hij ook zorgen dat je naar Hem toe kan komen, en dan ga je. Pas als je gaat twijfelen of het allemaal wel kan dan zink je weg in het water.





U leert me lopen op het water
De oceaan is weids en diep
U vraagt me alles los te laten
Daar vind ik U en ik twijfel niet
En als de golven overslaan
Dan blijf ik hopen op uw Naam
Mijn ziel vindt rust
Want in de storm bent U dichtbij
Ik ben van U en U van mij

De diepste zee is vol genade
Uw sterke hand, die houdt mij vast
En als mijn voeten zouden falen
Dan faalt U niet, want Uw trouw houdt stand

En als de golven overslaan
dan blijf ik hopen op uw Naam
Mijn ziel vindt rust
Want in de storm bent U dichtbij
Ik ben van U en U van mij

Geest van God, leer mij te gaan over de golven
in vertrouwen U te volgen
Te gaan waar U mij heen leidt
Leid me verder dan mijn voeten kunnen dragen
Ik vertrouw op Uw genade
Want ik ben in Uw nabijheid

Dank U wel Vader dat ik de gerechtigheid van God ben in Christus, dank U wel dat ik niet bang hoef te zijn dat ik U ooit nog kwijt raak, ook niet als ik faal. U bent bij mij, U weet alles en U ziet alles en U wist precies wat U kreeg toen U mij aannam als Uw geliefde dochter. Help mij mijn ogen alleen op U gericht te houden en niet op situaties en omstandigheden om me heen. Overal waar ik ben daar is Uw sterkte, veilige Vaderhand die onder mij is en die mij vast houd. Nooit, nooit hoef ik meer te twijfelen, geef mij genade om dat ook niet meer te doen, niet aan U, uit mezelf kan ik het niet maar ik bid en dank dat U het in mij uitwerkt.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

3 opmerkingen:

  1. Mooi omschreven. Ik vrolijk vaak op van je blogs. En soms krijg ik nieuwe ideetjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...