Zoeken in deze blog

vrijdag 10 augustus 2018

Alles heeft zijn tijd

Een vrouw waar ik heel veel van heb geleerd is Joyce Meyer, ik hou van haar "recht voor z'n raap" boodschap en de manier waarop ze het brengt.  Deze vrouw heeft haar boodschap geleefd, ze weet waar ze het over heeft en dat maakt dat ik er iets mee kan. 

Als geboren Rotterdammer heb ik zelf ook wel zo'n mentaliteit, "wat je ziet is wat je krijgt" en jaren lang riep ik erbij "en als het je niet bevalt is dat jou probleem"  maar het was wel degelijk mijn probleem want ik was enorm bang om afgewezen te worden en het deed zeer maar dat wilde ik niet toegeven, dat tweede zinnetje laat ik er nu af, maar ik ben nog steeds "wat je ziet is wat je krijgt" en mag leren me niet meer zo af te vragen wat een ander van me vind, ik hoop en bid dat alles nu alleen tot eer van Zijn naam zal zijn.

Ze weet dingen heel duidelijk te verwoorden voor mij.
Ik wil hier twee toespraken van haar delen over dat alles zijn tijd heeft zoals ik Prediker 3 staat beschreven waar ik heel veel aan gehad heb, en ik hoop dat je er net zo veel aan hebt als ik als je de tijd neemt om ze te beluisteren.

[Jezus zei:] "IK BEN de echte wijsstruik en mijn Vader is de wijnboer. Elke tak aan Mij waar geen vruchten aan groeien, haalt Hij weg. Elke tak waar wel vruchten aan groeien snoeit Hij. [Hij maakt hem schoon van alles wat daar niet mag groeien.] Zo gaan er nog meer vruchten aan die tak groeien. Jullie zijn al schoon door wat ik jullie heb gezegd. Ik blijf in jullie. Blijf nu ook in Mij. Als een tak niet aan de wijnstok blijft vastzitten, kunnen er geen vruchten aan groeien. Zo kan er ook geen vrucht aan jullie groeien als jullie niet in Mij blijven. IK BEN de wijnstruik en jullie zijn de takken. Als jullie in Mij blijven en Ik in jullie blijf, zal er veel vrucht aan jullie groeien. Want zonder Mij kunnen jullie niets doen. Als jullie niet in Mij blijven, verdrogen jullie. Verdroogde takken worden weggegooid en verbrand. Maar als jullie in Mij blijven en mijn woorden in jullie blijven, zullen jullie alles krijgen wat jullie vragen." (Johannes 15:1-7) 
Ik vind het groeiproces soms enorm lastig, maar het resultaat doet me versteld staan, wat weet Hij iets mooi's uit mij te voorschijn te halen.
Hij weet wat er verborgen zit onder al mijn tekortkomingen, Hij weet ook hoe Hij mij zo mooi kan krijgen, Hij weet welke processen er nodig zijn.
Vaak zie ik daar niets of heel weinig van en ben ik geneigd te klagen en mopperen, maar Hij houd zo enorm veel van me dat Hij me nooit meer opgeeft !

Hij houd me vast en vormt me naar Zijn beeld, compleet en origineel, een hele nieuwe mij tot eer van Zijn naam, de mij zoals Hij mij altijd bedoelt / gemaakt heeft. 
Hij heeft die Danielle - vul je eigen naam maar in - altijd al gezien.

"Het eert mijn Vader als er veel vrucht aan jullie groeit. Het laat zien dat jullie mijn leerlingen zijn." (Johannes 15: 8)

Het eert Hem als ik steeds meer op Hem ga lijken, zoals Hij mij bedoelt heeft, helemaal uniek, er is niemand zoals ik (jij) 
Allemaal stukjes van die grote ontzagwekkende God vol liefde.

Maar dat proces is alleen mogelijk als ik in Hem blijf.  Ieder stapje is weer een nieuwe tijd, voor alles is een tijd, Zijn tijd.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

4 opmerkingen:

 1. O ja helemaal degene zoals God jou bedoeld heeft. Niet altijd gemakkelijk maar een heel mooi vooruitzicht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad niet makkelijk, ben er op het moment flink mee aan het stoeien.
   God bied iets heel mooi's aan, maar dan moet je andere dingen los laten om het aan te kunnen pakken en dat is best een strijd, want het oude is zo vertrouwd.

   Verwijderen
 2. Hij helpt je en weet hoe Jij jouw voor ogen had. Vroeger was ik stil, durfde mijn mening niet te geven. Faalangst en onzeker.
  Nu niets van dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was van buiten heel anders dan van binnen, en wat er van binnen zat wist ik zelf niet eens, was veel te bang om daar echt naar te kijken.
   Vind dat nog wel lastig.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...