Zoeken in deze blog

vrijdag 17 augustus 2018

Test Mij

Weer was er zo'n zin uit een lied die mijn aandacht vroeg, voor mij zo'n vingerwijzing van boven.

Al een aantal keer was de zin  "open the floodgates of heaven" (open de sluizen van de hemel) me opgevallen, een ieder geval een keer in een preek die ik had geluisterd, het is een zin uit een lied dat wist ik maar meer deed ik er niet mee.

Tot ik een einde aan het fietsen was en deze zin uit een lied dat van Michael W. Smith blijkt te zijn steeds in mijn hoofd kwam terwijl ik met God aan het praten was over dingen die ik moeilijk vond, iets wat met vertrouwen te maken had.
Eenmaal thuis zocht ik het lied op en zocht ik met Google of het misschien ook een Bijbeltekst was, en jawel, het komt uit Maleachi 3:10 "Stel mij maar op de proef - zegt de Heer van de hemelse machten. Breng alle tienden naar mijn voorraadkamer, zodat er voedsel in mijn tempel is, en zie dan of ik niet de sluizen van de hemel voor jullie open en zegen in overvloed op jullie land laat neerdalen." 

Vertrouwen.....in vertrouwen Hem geven waar Hij recht op heeft.

In dit lied worden de eerste 6 verzen uit Psalm 97  voorgelezen "De Heer is koning - laat de aarde juichen, laat de vreugde heersen van kust tot kust. In de wolken en duisternis is hij gehuld, zijn troon stoelt op recht en gerechtigheid. Vuur gaat voor hem uit, rondom verterend wie tegen hem opstaan. Zijn bliksems verlichten de wereld, de aarde ziet het en beeft. De bergen smelten als was voor de Heer, voor de Heer van de hele aarde. De hemel vertelt van zijn gerechtigheid, alle volken aanschouwen zijn majesteit."

Deze verzen vertellen over de grootheid en almacht van onze God, de God die alles gemaakt heeft en voor wie de schepping beeft. 
De zin over de bergen die smelten deden me denken aan een ander lied waarin dit zinnetje ook voorkomt en waar ik me steeds van afvroeg wat God me daar toch mee wilde zeggen als dat in mijn gedachte kwam. Ik denk dat Hij zegt: vertrouw me maar, al die zorgen en problemen die jij ziet en die je angst aanjagen, zijn voor mij bergen die smelten voor Mijn grootheid. 
Hij maakte een verbond gebaseerd op liefde en niets kan Hem daar vanaf houden, Hij is vastbesloten Zijn beloften te houden, maar vertrouw ik Hem genoeg om ook te willen / durven / kunnen ontvangen ?

Test Mij en geef mij alles, jezelf, helemaal, zonder reserve en zie of ik niet de sluizen van de hemel zal open zetten en je zal zegenen. 

Als ik heel eerlijk ben vind ik dat best eng, maar in kleinere dingen heeft Hij al zo vaak laten zien dat ik Hem kan vertrouwen.
Helemaal alles overgeven is nogal wat, als ik diep van binnen heel eerlijk ben houd ik zelf toch nog graag wat controle, maar zelf wat controle houden is geen volledige overgave.

Hij wil meer van mij, Hij wil alles, dat kom ik in de Bijbel steeds weer tegen. 
Durf ik de volgende stap te nemen en dieper te gaan en meer van Hem aan te nemen, want Hij bied mij (ons) zoveel aan. 
Die enorme grote God die mij op deze manier tot mij spreekt en mij uitnodigt, aanmoedigt.......

Het raakt me dat Hij me steeds maar blijft overtuigen van Zijn enorme liefde voor mij, als een regen blijft Hij Zijn liefde in druppels gestaag op mij vallen, net zo lang tot ik er helemaal van doordrongen ben.
Niets kan Hem tegenhouden, zelfs mijn enorme twijfel en de strijd die ik met mezelf voer niet.
Zijn goedheid, Zijn genade, Zijn beloften drijven Hem mij (de mensheid) nooit op te geven. Niet omdat wij het verdienen, maar omdat Hij goed is.
In Zijn liefde wil Hij alles herstellen, alles nieuw maken, mooi maken zoals Hij het in eerste instantie bedoeld had.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

6 opmerkingen:

 1. Vertrouwen en overgave elke keer weer moeilijk als er iets nieuws op mijn pad komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, het oude is zo vertrouwd, terwijl het nieuwe veel beter is.
   'k Word soms zo moe van mezelf.
   En dat Hij dan toch niet / nooit loslaat, ik ben zo blij dat ik daar inmiddels van overtuigd ben, dat geeft wel rust.

   Verwijderen
 2. Trust in the Lord and don't dispair. He is a friend so truth. No matter what your troubles are Jesus will see you through

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooral het laatste stukje vind ik heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...