Zoeken in deze blog

dinsdag 26 maart 2019

Het Vaderhart van God

Op een ochtend had ik afgesproken met een bekende uit de tijd dat mijn leven een flinke puinhoop was. In die tijd trok deze diepgelovige vrouw die zoveel liefde en rust uitstraalde mij aan, ze nam me zoals ik was e.n had iets waar ik naar verlangde.
Maar de kinderen werden ouder en ik hoefde niet meer mee naar de speeltuin waardoor ik dus ook niet meer zo vaak op het pleintje voor haar huis was en het contact verwaterde. 

Af en toe kwamen we elkaar nog tegen op straat en dan groette we, af en toe was er een kort praatje en ze nodigde me ook wel eens uit om eens langs te komen, maar zoals dat gaat daar kwam niets van terecht. Uiteindelijk maar eens telefoonnummers uitgewisseld en via de Whats-app toch afgesproken, gewoon bijkletsen bij een kopje thee, heel eenvoudig maar zo waardevol.
We spraken over wat God had gedaan in mijn leven en over hoe haar leven er nu uitzag.
Op de tafel lag een boek waarvan ik de titel kende ook al zag de nieuwere uitgave er heel anders uit dan mijn oude variant "Het Vaderhart van God" van Floyd McClung Jr.

Lang geleden had ik het eens gelezen en het had me enorm geraakt, maar het deed ook zo enorm pijn, want God als Vader, ik kon er nog niks mee toen.  
Deze ontmoeting maakte dat ik het boek weer opzocht om het opnieuw te lezen, een absolute aanrader. 
Inmiddels is God mijn Vader geworden, ik heb Zijn liefde mogen ervaren. 
Toch is er ook nog regelmatig een enorme worsteling omdat ik de dingen die gebeuren, de weg die Hij met mij gaat niet begrijp en dan is vertrouwen best een dingetje.

Mijn verlangen is Hem te vertrouwen, helemaal en compleet, op wie moet ik anders vertrouwen. Niemand anders is zo betrouwbaar als Hij daar ben ik inmiddels van overtuigd, maar Hem alleen vertrouwen is soms best lastig.

Naarmate ik Hem steeds meer vraag Zijn werk in mij te doen en me te laten zien wat niet is zoals Hij het bedoeld heeft gebeuren er dingen die me laten roepen : Heer HELP. 
Ik weet dat Hij bij me is, dat Hij me nooit los laat, dat Hem nooit iets uit de hand loopt maar ik begrijp de situaties die ontstaan vaak niet, ze doen pijn, jagen me angst aan, bezorgdheid knaagt aan mijn vertrouwen.

's Avonds was ik weer gaan slapen met : Heer help me, laat me zien wat U me wilt zeggen, wat U me wilt laten zien. 
's Morgens werd ik wakker met een zin uit opwekkingslied 700 "Hij heeft je roep gehoord" en toen ik het opzocht raakte de volgende zin me "En de trouw en liefde van God zijn ook voor jou !" dan weet ik dat ik gezien ben, intens geliefd.
Dan kan ik alleen maar zeggen : Dank U Heer dat U mijn roep hebt gehoord en dat Uw trouw en liefde  voor mij zijn, U wijst mij de weg, U leert en onderwijst mij.
En dan is daar "ineens" "zomaar" een filmpje op YouTube met een preek/toespraak die ik nodig had.

Die kwam binnen.
Vertrouw ik naast God ook op tastbare dingen (de mammon, het gouden kalf) dat kan namelijk niet zegt de Bijbel in Mattheus 6:24 "Je kan nooit twee heren dienen. Want je zal altijd meer van de één houden dan van de ander. Je kunt niet God dienen én mammon."
Niet de mammon in plaats van God, maar ernaast, dat was me nog nooit opgevallen. 
Natuurlijk vertrouw ik God, ik zou niet anders willen, maar God liet me zien dat de praktijk van mijn leven laat zien dat ik ook de neiging heb tastbare dingen te zoeken, in mijn geval eten.

Oei wat een (terugkerende) les.
Wat ben ik dankbaar dat God zo diep met mij durft te gaan, dat Hij die hele diepe verrotte wortels waar ik geestelijk op leegloop bloot durft te leggen en bloot legt omdat ik Hem daar toestemming voor heb gegeven en Hem heb gevraagd het me te laten zien. Dat Hij vertrouwen heeft in Hem en mij, in de kracht van onze relatie, dat Hij weet dat wij dat samen aankunnen om het onder ogen te zien en het samen aan het licht te brengen zodat het opgeruimd kan worden, zodat er ruimte kan komen voor meer van Zijn vrede.

Zo laat de Vader mij Zijn hart kennen, het Vaderhart van God, een hart dat overloopt van liefde voor mij omdat Hij mij zo kostbaar vind. Hij heeft mij gemaakt in de schoot van mijn moeder zegt Psalm 139, Hij weet alles van mij en ondanks al de krassen en schrammen, ondanks lekkage plekken op mijn ziel waar ik op leegloop houd Hij zo enorm veel van mij. Hij heeft me zelf speciaal uitgekozen zegt Jesaja 43:4 "Omdat Ik je kostbaar vond, heb Ik jou uitgekozen. Ik houd heel veel van je..." 

Lieve Vader, dank U wel dat ik Uw hart steeds meer mag ontdekken, dat U me er steeds weer een stukje van laat zien. 
Hoe mooi en veelzijdig, hoe bijzonder mooi, goed en liefdevol bent U.
Dank U wel dat U mijn Vader bent en ik Uw geliefde dochter.


ONDERWEG naar Hem en met Hem 

2 opmerkingen:

  1. Amen! Dank je wel voor dit eerlijke en mooie stukje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms best eng maar het is denk ik goed om het te delen, graag gedaan.

      Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...