Zoeken in deze blog

dinsdag 29 december 2020

Confronterend (vervolg)

Ik eindigde m'n vorige blog met een opmerking over verkeerd bidden, en toen ik dit onderwijs hoorde bij online-Bijbelschool vond ik zit zeer confronterend. Ik weet dat God eind 2018 tegen me zei : bidden, ik schreef daarover in m'n blog : Gehoorzaam doen.

Ik vond dat best een lastige omdat ik me daar helemaal niet geschikt voor voelde om te bidden voor een moeilijke situatie in de gemeente waar ik onderdeel van ben en waar ik toen het liefst was weggelopen, maar God dacht daar anders over. Toen de wereld veranderde door iets ongrijpbaars wat behoorlijk besmettelijk was stopte ik ook de gebedsgroep die bij mij thuis samen kwam, vooral met het oog op m'n oude buurvrouw waar ik mantelzorg, haar blijven helpen in deze rare tijd werd een prioriteit, dus zocht ik zo min mogelijk andere mensen op. Dat werd het einde van een bijzondere tijd. 

Inmiddels is er weer veel veranderd, maar Gods opdracht : Bidden, staat nog steeds, ik heb nog niet gehoord dat ik er mee mag stoppen en daarom ook geen optie. Ik miste wel het heel bewust er samen voor gaan zitten om te bidden, er de tijd voor nemen, maar ik ontdekte ook dat God me steeds meer onderwijs onder de aandacht bracht waardoor ik leerde hoe Hij naar bidden kijkt. Een daarvan was een (Engelstalig) filmpje van T.B. Joshua : The secret of effective prayer, daar leerde ik dat Bijbel lezen en gebed hand in hand gaan, lees eerst je Bijbel voor je bid, het Woord is wat ons verbind met God. Wij kunnen dat we God op onze voorwaarden kunnen benaderen en krijgen wat wij willen, maar het is belangrijk om in lijn te zijn met Zijn wil als we bidden, bidden naar Zijn wil leert 1 Johannes 5:14 "En dit is de vrijmoedigheid die wij hebben in het toegaan tot God, dat Hij ons verhoort, telkens als wij iets bidden naar Zijn wil." 

Bidden naar Zijn wil, dat heeft me diep geraakt, Heer hoe, wat is Uw wil, hoe kan ik die weten ? En dan zegt 1 Korinthe 2:16 "Wie kan begrijpen wat de Here denkt en wat Zijn plannen zijn ? Wie zou Hem goede raad kunnen geven ? Maar wij hebben dezelfde manier van denken als Christus gekregen (zodat wij Hem kunnen begrijpen)" De Bijbel zegt dus dat wij Gods algemene wil kunnen kennen door de Bijbel, wij hebben Zijn gedachten gekregen en een heel boek dat vol staat met de wil en het Woord van God. Wie bid er niet.....als het Uw wil is, er is heel veel waarvoor wij bidden waarvan de Bijbel zegt dat het Gods wil is, de Bijbel zegt zelfs dat we er zelf voor in actie moeten komen. Hoe vaak bidden we niet om genezing met deze vraag, de Bijbel zegt dat Jezus wil genezen, altijd, ziekte is nooit van God. in Johannes 10:10 is Jezus heel duidelijk "De dief komt alleen maar om te stelen en te slachten en verloren te laten gaan. Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben." Ziekte is diefstal van je gezond waar Jezus voor stierf aan het kruis van Golgotha. 1 Petrus 2:24 haalt Jesaja 53:5 aan "Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbracht, was op Hem en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen." en in Markus 16:17-18 "En hen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen : in Mijn Naam zullen zij demonen uitdrijven, in vreemde talen zullen zij spreken, slangen zullen zij oppakken, en als zij iets dodelijke zullen drinken, zal het hen beslist niet schaden, op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden." 

1 Petrus 3:7-12 is ook een krachtige richtlijn "Evenzo mannen, woon met begrip met haar samen, geef de vrouw als zwakkere haar eer, u bent immers ook mede-erfgenamen met haar van de genade van het leven, opdat uw gebeden niet verhinderd worden. Ten slotte, wees allen eensgezind, vol medeleven, heb de broeders lief, wees barmhartig en vriendelijk. Vergeld geen kwaad met kwaad of laster met laster, maar zegen daarentegen omdat u weet dat u ertoe geroepen bent, opdat u zegen zult beërven. Want wie het leven wil liefhebben en goede dagen zien, die moet zijn tong weerhouden van het kwaad, en zijn lippen van het spreken van bedrog, die moet zich afkeren van het kwaad en het goede doen, die moet vrede zoeken en die najagen. Want de ogen van de Heere rusten op de rechtvaardigen, en Zijn oren zijn gericht op hun gebed, maar het aangezicht van de Heere is tegen hen die kwaad doen."  Je manier van leven heeft dus invloed op de verhoring van je gebeden, het is dus zaak dat je een leven leidt dat Hem welbehaaglijk is, dat Hem eer aan doet.

En dan zegt Jacobus 1:22 "En wees daders van het Woord en niet alleen hoorder. Anders bedriegt u uzelf."

Ik heb absoluut nog niet alle teksten die er hierover in de Bijbel staan genoemd, maar het zijn er genoeg om flink aan mijn manier van bidden te schudden. Sommige onderdelen hebben heel veel met mijn binnenkant te maken, als ik daar mee aan de gang ga valt dat niet zo op, maar komt mijn hart wel rechter voor God te staan, maar handen opleggen, dan heb ik toch ook nog wel wat last van angst die mij terug drijft in de hoek waar ik zat. En dan ben ik dankbaar voor  Filippenzen 2:13 "Want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen." en bid ik : Heer alstublieft werkt U dit in mij uit, een moed en vastberadenheid te doen wat U zegt. 2 Timotheüs 1:17 zegt "Want God heeft ons niet gegeven een geest van vreesachtigheid, maar van kracht en liefde en bezonnenheid." Om uit die hoek te komen en me er nooit meer in te laten drijven en te gaan doen wat U zegt, want dat ik bidden / handelen naar Uw wil, help me mezelf niet te bedriegen want ook dat is niet Uw wil. Schut mij maar wakker Heer en zet mij stevig op mijn voeten, op U de Rots om te gaan waar U mij zend en te doen wat U zegt, want ik wil zijn zoals U mij bedoeld hebt en U hebt mij bedoeld om te zijn als Jezus. 

Dit alles kan alleen maar in vertrouwen, dat was mijn One-Word voor dit jaar dat alweer bijna voorbij is, dank U wel Papa dat U mij U dieper hebt leren vertrouwen, dat ik een dieper verlangen heb gekregen U nog dieper te leren kennen en op U te gaan lijken. Het was een mooi jaar met U en ik kijk uit naar het nieuwe jaar dat voor ons ligt. 


Op de drempel van 2020 wil ik iedereen bedanken die mijn blog heeft gelezen, mijn reisverslag van dit jaar terwijl ik ONDERWEG ben naar Hem en met Hem, en wens ik jullie allemaal een gezegende, goede, gezonde en bijzondere reis met Hem door 2021.

6 opmerkingen:

 1. Zegen ook voor jou, Danielle; en dat we samen weer veel mogen leren het komende jaar; van Hem in de eerste plaats, maar ook van elkaar.
  Ik reis ook volgend jaar weer graag met je mee.
  🙏🏻👐🏻

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Rita, wat een mooie wens schrijf je : veel mogen leren, vooral Hem maar ook van elkaar.
   Fijn dat je ook volgend jaar weer met me mee wilt rijzen.

   Verwijderen
 2. Al een hele tijd lees ik je blog, zonder ooit te reageren. Dat wil ik nu wel doen, want ik wil je bedanken. Voor je openheid in elk blog weer. Voor het delen van de lessen die je doormaakt en doorleeft, en de eye-openers die het mij weer geeft. Voor de prachtige manier waarop je écht met God wilt leven, heel diep en totaal je leven. Dat je ervan getuigt dat je je oude leven steeds meer achter je laat en meer en meer de nieuwe mens aantrekt en vernieuwd wordt in je denken. Ik vind dat heel erg mooi en dank je ervoor. Ik bid je Gods rijke zegen toe voor de toekomst. Wat er ook allemaal zal komen, Hij is erbij en zal ons nooit verlaten. Dat Zijn liefde, raad, wijsheid, inzicht en kracht je ook in 2021 zullen vervullen. Be blessed! Christel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Christel dat je hebt gereageerd, je reactie raakt me meer als ik kan uitleggen.
   Ik dank Papa dat Hij er doorheen werkt, meer als ik weet en dat is goed. Hem komt alle eer toe, Hij is zo goed.
   Gods rijke zegen zus, Zijn goedheid en gezondheid wens ik je toe.

   Verwijderen
 3. Heel erg bedankt voor je "open huis" via jouw blog. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...