Zoeken in deze blog

dinsdag 15 december 2020

God doesn't waste pain

Precies in de tijd dat ik op de online-Bijbelschool bezig was met de module Geloof en Overwinning begon God aan de gang te gaan met mijn emoties, waar ik de laatste al wat blogs over heb geschreven. Zijn timing is bijzonder zal ik maar zeggen, wat een combinatie roept mijn gevoel, en mijn verstand, ja die weet even niet wat die ervan moet vinden, die vliegt een beetje alle kanten op en ik vind dat niet echt fijn.

En dan lees ik in een heel eerlijk en kwetsbaar (Engelstalig) blog van Kaitlynn Labit, een vrouw die na de zelfdoding van haar man alleen achter blijft met 3 jonge jongens  de volgende zin : God doesn't waste pain.  

Die kwam binnen, God laat geen enkele pijn in ons leven onbenut om er iets goeds uit te halen. Romeinen 8:28 zegt het zo "En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken te goed, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn."

In die tijd las ik ook het boekje : De zeven genadegaven van Romeinen 12 van Jan Sjoerd Pasterkamp en haalt daarin Gideon aan, ik heb een beetje een zwak voor deze man Gods uit de Bijbel omdat mijn broertje ook zo heette, maar ook omdat hij zo eerlijk en kwetsbaar is en God deze man die niet bepaald een hoge pet van zichzelf ophad wilde en kon gebruiken om Zijn volk de overwinning over de Midianieten te geven. God stelde hem aan als richter over Zijn volk Israël.  In Richteren 6:3-4 lezen we dat er een engel van God bij hem komt die tegen hem zegt : "de Heere is met u, strijdbare held ! " en dan zegt Gideon : "Als de Heere met ons is, waarom is dit alles ons dan overkomen ? En waar zijn al Zijn wonderen, waarover onze vaderen ons verteld hebben, toen zij vertelden : Heeft de Heere ons niet uit Egypte doen optrekken ? Maar nu heeft de Heere ons verlaten en ons in de hand van Midian gegeven." Jan Sjoerd schrijft daarover : De Heere openbaart zich dan aan Gideon als Jahweh Shalom, De Heere is vrede en harmonie. Gideons beeld van God moest veranderen. Omstandigheden zijn niet het probleem, maar de vraag : hoe zien we God in die omstandigheden. Ook deze zin kwam flink binnen. 

Hoe kijk ik aan tegen de situatie waar ik nu inzit en er zoveel los komt waar ik liever helemaal niet naar wil kijken, misschien af en toe om te zien of het nog goed opgeborgen ligt, maar verder ook niet. Maar God denkt daar anders over, Hij brengt zelfs iemand op mijn weg om daarover met me in gesprek te gaan, ik schreef daarover in de blog Goed voelen  Dat ik daar aan vast zat was ook een enorme hulp om het  door te zetten en dat had ik echt nodig want ik vond het zo lastig om naar mijn diepste pijn en angst die daaraan vast zat te kijken. Als het om je kind gaat komt het heel diep binnen, dieper als je lief is denk ik, in ieder geval dieper als ik mezelf toe durfde staan te voelen.

Papa God, dit doet zo'n pijn, maar U laat geen elke pijn onbenut. Kaitlynn schreef : It's important to me that I allow God to squeeze every last drop of good He can out of this. Met mijn wil wil ik die keuze ook maken, maar ik ben er ook zo ontzettend bang voor om de pijn te voelen. Help me alstublieft.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

2 opmerkingen:

 1. 'God doesn't waste pain' een zin die ook mij raakt en tegelijk ook bemoedigt.
  'God doesn't waste', Hij ziet het, en wil het gebruiken ten goede.
  Mooie woorden om in ons hart te bewaren!
  🙏🏻

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een hele troost en bemoediging, Hij isccer altijd bij en alles werkt mee ten goede voor wie Hem gelooft.

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...