Zoeken in deze blog

maandag 8 oktober 2018

Ik hoef niet alles te zien

Ik streef ernaar dat Jezus het allerbelangrijkste is in mijn leven, wat een statement zeg pffffff als je het zo opschrijft. Maar van binnen is dat wel mijn diepste verlangen, daarom wil ik het ook zo graag delen met de mensen om me heen, met de mensen die dichtbij me staan.

Soms verlang ik om mijn geloof  met mijn man te kunnen delen, samen te bidden en bijbel te lezen, naar de kerk te gaan, maar zo is de situatie niet. 
God leert mij hierin een enorme kostbare les. Hij stelde mij laatst een vraag die me flink aan het denken zette : "Moet jij dat zien dan ?"

In 1 Samuel 16:7 staat : "Maar de Heer zei tegen Samuel : Let er niet op hoe hij er uitziet. Let er ook niet op  dat hij zo groot is. Want hem heb ik uitgekozen. Het gaat immers niet om wat je ziet. Want een mens kijkt hoe de buitenkant is, maar Ik kijk hoe hij innerlijk is."

En wat er aan de binnenkant van een ander gebeurd ziet alleen God, en moet ik dat zien ?
Eerlijk gezegd zou ik dat soms héél graag weten, dan kan ik zien of dat moment van samen delen in de praktijk eraan komt.

Deze vraag deed me terug denken aan iets wat God jaren geleden tegen mij zei toen ik zo boos was op allerlei mensen omdat ik het gevoel had dat mij zoveel onrecht was aangedaan en ik dat niet los kon laten.
God zei tegen mij wat Hij ook tegen Petrus zei in Johannes 21:22 "....Wat gaat het jou aan ? Volg jij Mij."
Toen vond ik dat heel moeilijk te verteren, maar een opvoeder zegt dan ook niet altijd wat een kind wil horen, maar dé Opvoeder heeft wel het allerbeste met mij voor en wil mij een hele belangrijke les leren. De les dat ik niet moet kijken op anderen, maar op Hem.


En dan komt er ook een andere herinnering boven, ooit hoorde ik Tonneke Bijker voor de EO radio zeggen dat we onze mannen (gebeden) op een open hand naar God mogen opheffen. 
In een open hand kan van alles gebeuren, in een gesloten hand kan niets uit en niets in. Ik ben er absoluut van overtuigt dat God mij deze man heeft gegeven, en zou God me iets geven wat niet goed voor mij is ?
Deze man is goed voor mij, hij heeft heel bewust voor mij gekozen, hij heeft me door de jaren heen beschermd, ruimte gegeven, onvoorwaardelijk lief gehad, is enorm trouw geweest, geduldig, super nuchter, volhoudend, heeft alles geregeld waar ik geen gat in zag, is mijn veilige basis geweest, ik kon altijd tegen hem aanpraten, en zo is hij nog.

Nee hij is niet perfect, trouwens wat is perfect, de perfecte man bestaat niet, maar voor mij is hij wel een hele goede man, een man waar ik heel veel van houd. 
Dat het geen prater is en regelmatig anders reageerde als ik hoopte heeft mij lessen geleerd, ik heb geleerd deze man enorm te waarderen om wie hij is. Hij mag zijn wie hij is, net als dat ik mag zijn wie ik ben.

Nee Heer, ik hoef het niet allemaal te weten, ik vertrouw U.
Want alles wat mijn man voor mij beteken had hij nooit gekund zonder Uw hulp. Heer ik vertrouw U, U ziet zijn hart en ik dank U voor wat ik wel mag zien van zijn / Uw hart door hem heen.  

Toen ik dit tegen mijn man vertelde dat God me had gevraagd of ik het moest weten kreeg ik zijn typische nuchtere reactie "ja precies" en dan realiseer ik me : O wat houd ik van deze kerel, mijn kerel, mijn cadeau van God.
Ik neem het besluit nog bewuster te genieten van wat ik wél heb want ik heb een heleboel om dankbaar voor te zijn.


ONDERWEG naar Hem en met Hem

14 opmerkingen:

 1. Wat zeg je aan tot nadenken Danielle! Het is zo waar. Wat willen we graag zien... Maar zalig zij die niet zien en toch geloven! Daar moet ik aan denken bij het lezen van deze blog. Wat een rijkdom mogen jullie ook zijn voor elkaar, dankzij Gods trouw! Veel zegen lieve vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooie tekst haal je daar aan, daar had ik nog niet aan gedacht, dank je wel.

   Verwijderen
 2. Volgens mij heb je heel erg geboft met je man. Ik leer veel uit wat je verteld omdat ik ook moet leren dat anders toch goed is...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik proef je strijd. Mooi om te lezen hoe je uiteindelijk toch loslaat in Zijn handen<3.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je een berichtje achter hebt gelaten, dank je wel.
   In Zijn handen zijn wij beide veilig en op ons plaats.

   Verwijderen
 4. Je man is je gegeven en samen beleef je zoveel mooie dingen.
  Dat komt ook van Hem, de mooie dingen.

  Mooie dingen ontvangen en van genieten maakt dat je de akelige en verdrietige dingen beter aankan.

  En voor degene die alleen is mogen wij iets betekenen door er voor ze te zijn.

  Ik schrijf dit hier zo neer, maar besef me wel dat het niet altijd makkelijk is.


  Proberen en blijven vertrouwen en hopen dat het goed komt.

  Hartelijke groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hilly voor je woorden, wat je zegt over de mooie dingen en genieten raakt me.
   Dat is nu mijn leerproces, leren genieten en tevreden zijn met wat er nu is omdat het goed is.

   Verwijderen
 5. Wat een mooi schrijfsel Danielle! Mooi dat van 'onze mannen opheffen naar God'. Hij heeft alles onder controle gelukkig hè, anders zouden we soms de moed laten zakken. Mooi dat je zo goed over je man spreekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is zo mooi! Ik herken mezelf hierin, alleen zijn in je geloof is soms moeilijk. Maar dit is heel mooi verwoord. Gods zegen zuster.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi Daniëlle dankbaar voor wie hij is.
  En vertouwen dat God hem trekken zal.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...