Zoeken in deze blog

maandag 22 oktober 2018

Ik werd gezien

In een eerder blog schreef ik al dat God tegen mij zei "Ik zie jou" en hoeveel dat voor mij betekende.
Mijn leven lang heb ik het gevoel gehad dat ik er niet mocht zijn.

Ik kreeg een mailtje van iemand die mijn blogs las en zij vroeg of ik wel eens van Wonderfull Free Life Ministries  had gehoord.
Ik ben heb de site opgezocht en begon het onderwijs te beluisteren over innerlijke genezing en dat kwam diep in mij binnen. Ik leerde dat dat er dingen (trauma) in onze ziel weggestopt kunnen zitten die we ons niet kunnen herinneren. Maar God ziet die pijn plekken wél en Hij kan ze in onze herinnering terug brengen als wij Hem dat vragen, er voor open staan om Hem in die pijn uit te nodigen, die pijn in Zijn licht te brengen.
Geheimen die in het licht gebracht worden verliezen hun kracht.

Huilend heb ik gebeden Heer legt U de wortel maar bloot, want ik begrijp het niet en het doet zo'n pijn, ik wil me zo niet voelen.
Langzaam maar zeker werden mij meer en meer pijnpunten duidelijk. Ook al wist ik nog niet wat ik er mee moest, het gaf wel inzicht.

Toen ik een tijdje geleden deze ministry bezocht werd me daar iets duidelijk : Een klein schreeuwende baby, een schreeuw "Waar ben je ?!" en ik herinnerde me wat mijn moeder mij altijd heeft vertelt over mijn geboorte, in de blog "Bijzonder" heb ik daar al over verteld. Die 3 dagen in quarantaine hebben een enorme impact gehad. Ik was daar zo alleen, voelde me zo enorm verlaten.
Niemand heeft daar schuld aan, mama ook niet, zij was zelf veel te ziek. Dingen gingen toen zo, de doktoren en zusters deden ook wat zij dachten dat het beste was voor moeder en kind. Ook al kende ik het feit, ik heb me nooit gerealiseerd dat diep daarin de wortel lag.

Er is met me gebeden en dat kleine schreeuwende baby'tje werd weer verbonden met mij, ze werd erkend en ik mocht haar omarmen en God bracht daar Zijn troost, zoals Hij alleen kan troosten, en ik kon alleen maar huilen en bidden : doe maar Heer, herstelt U het maar, troost U maar, ik wil heel worden tot Uw eer.

Hoewel ik altijd enorm sceptisch ben geweest over dit soort dingen was hier niks raars of engs of zweverig's aan. 
Dit was zo enorm bijzonder, het was zo'n enorme bevestiging van wat God met Pasen 2016 tegen mij zei "Ik zie jou". 
Hij zag wat ik niet wist, niet kon weten omdat ik veel te klein was toen dit mij overkwam, maar Hij wist dat daar een stukje van mijn ziel dat zo enorm veel pijn deed als een plakje was losgesneden en was geparkeerd in een donker hoekje.

Maar zulke donkere hoekjes hebben onbewust zo enorm veel effect. 
Daarna werd mij duidelijk dat ik daardoor mijzelf mijn leven lang heb verteld dat ik er niet mocht zijn, en de signalen van de buitenwereld bevestigde dat voor mij. Ik heb mezelf het zwijgen opgelegd, mocht niet voelen wat ik voelde, zette m'n gevoel en emoties zo veel mogelijk op slot, duwde mezelf naar beneden.

Dat ik er niet mocht zijn was niet de waarheid, het was een regelrechte leugen uit het rijk van de duisternis !

Ieder zaadje dat binnendringt in een eicel en zich ontwikkelt tot een mensje is gewenst en gewild door de Hemelse Vader.
Psalm 139:13 zegt dat heel mooi "U hebt mij gemaakt, in de buik van mijn moeder gevormd." 
Vanaf dat prilste begin ziet Hij elk mensenkind en is Zijn oog daar op gericht, en hij verliest hem / haar nooit meer uit het oog.Petrina Haak een blogster die ik met veel plezier en waardering volg is een eigen praktijk gestart : Echt-leven en van haar is de volgende vlog die zo enorm mooi uitlegt hoe belangrijk het is om van jezelf te houden.Zij eindigt deze vlog met de conclusie dat liefde de sleutel is naar echt leven, en daar ben ik van overtuigd. 
Zijn liefde voor mij heeft mij leven gegeven, Zijn liefde voor mij heeft me laten zien dat ik gewild, gewenst en geliefd ben, dat ik er mag zijn en dat ik van mezelf mag houden en vanuit die liefde ook van anderen mag houden.
Liefde zonder oordeel, liefde die ruimte geeft aan mezelf en aan de ander. 

Trouwe lezers hebben misschien al eens gemerkt dat ik liefde altijd maar een lastig onderwerp vond, maar deze ervaring heeft mijn fundament verbreed en verstevigd, ik mag daarop verder groeien en ontwikkelen en wat kijk ik daar naar uit.
Hij zet mij stevig op mijn voeten met mijn wortels diep in de grond.
Ik word hier zo blij van, deze wandeling aan Gods hand is zo bijzonder, ik krijg zin om te huppelen, zou ik misschien zelfs in de toekomst durven te gaan dansen van vreugde.

Als ik denk aan Gods ogen die voortdurend op mij gericht zijn gaat er van alles door mij heen, voorlopig ga ik die gevoelens gewoon leren toelaten, en er van leren te genieten, want dat mag, dat is Zijn bedoeling, dat ik geniet van mijn leven hier op deze aarde met Hem.  


ONDERWEG naar Hem en met Hem 

16 opmerkingen:

 1. Hoi Danielle, ik vind echt dat je dit zo mooi en gevoelvol beschrijft. Het komt mij ook bijna bekend voor omdat ik tijdens de stilteretraite onlangs ook zoiets heb meegemaakt. Het verdriet over toen, zo lang geleden mocht er zijn en er kwam heling. Door een blik in Gods Vaderhart. Ik herken zo die vreugde waarover je het hebt, dat je ervan wil genieten en uitziet naar meer. Wow, wat mooi hè dit, ik krijg er zelf ook weer kippenvel van. Dankjewel voor het delen lieve Danielle!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, God weet precies hoe en waar Hij onze pijnplekken Zijn aanraking nodig hebben. Als wij Hem toestaan daar te komen doet Hij hele bijzondere dingen.

   Verwijderen
 2. Dank je wel Daniëlle. Voor je openheid. Fijn en goed om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal Danielle. En zo mooi dat God ons ziet, dat Hij ziet wat er nodig is voor ons. Zo dapper dat je dit deelt. Dat je zo van Hem deelt!

  Bijzonder hoe mijn vlog zo raak eindigde voor jou. Dank je wel dat je dat in deze vlog toevoegt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was heel bijzonder, jou vlogs zijn zo vaak herkenning voor mij.
   Hem delen is het enige doel van mijn blogs, wat Hij deed en doet in mijn leven.

   Verwijderen
 4. Je mag genieten Danielle.
  Liefde die Hij deelt mogen we delen met anderen zo zie ik het.

  Een fijne genietdag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo ervaar ik het ook, doorgeven / vertellen van wat Hij in mijn leven deed en doet om Hem te eren en hopelijk anderen te bemoedigen.
   Hij toont mij zo enorm veel liefde in het proces van innerlijke genezing.

   Verwijderen
 5. Ik prijs de Heer voor wat Hij in jouw leven aan het doen is. Op een dag zullen we samen dansen voor Zijn troon. En ik bid dat jij ook in dit leven die vreugde steeds meer zal ontdekken. Blij dat ik jouw proces via je blog kan volgen. Dank voor je openheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw Danielle zo mooi, open, eerlijk en kwetsbaar! Ik bid voor je dat je Zijn liefde steeds meer mag ontvangen. Je bent zo'n mooie kostbare vrouw, Zijn geliefde dochter. Heel mooi hoe je dit hebt geschreven over dat God jou ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat bijzonder om te lezen Danielle. Ook mooi om te zien hoe je steeds meer groeit in het bloggen en in openheid. Volgens mij ben je nog geen jaar geleden begonnen? Mooi en leerzaam om te zien hoe mooi je schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn te horen dat je dit ziet van zo'n ervaren blogger.
   Ik schrijf gewoon vanuit mijn hart zonder echt verstand van schrijf vaardigheden moet ik eerlijk bekennen 😀

   Verwijderen

Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen, laat gerust een reactie achter dat vind ik altijd leuk.

Doe je dat liever privé dan begrijp ik dat en kan dat via het volgende mailadres

danielle.hoogendijk@live.nl

Je kroon dragen

  Ik was te gast bij  Johanneke Plaggenmarsch  van  Waardevol en uniek  voor haar nieuwe serie " je kroon dragen " Hier de eerste ...